V Hlinsku vznikla chráněná Cukrárna Ludmilka

17.09.2015 11:18

Obyvatelé z Hlinska i okolí mohli ve středu 16. září poprvé ochutnat větrníky, věněčky či laskonky vlastnoručně vyrobené zdravotně handicapovanými v nové cukrárně Ludmilka. Na zřízení chráněné dílny, jež zaměstnává jedenáct lidí s handicapem, přispěla jejímu provozovateli, Chráněným dílnám Fokus Vysočina, Nadace ČEZ částkou 73 500 korun.

V Hlinsku vznikla chráněná Cukrárna Ludmilka
Foto: cez.cz
Popisek: Cukrárna Ludmilka v Hlinsku.

Cukrárna Ludmilka v Družstevní ulici sklidila se svými vlastnoručně vyrobenými zákusky od prvních návštěvníků kladný ohlas. „Cukrárna se nachází v blízkosti velkého hlineckého sídliště a nabízí klidné místo s příjemným prostředím a kvalitními zákusky vyrobenými podle domácích receptur. Věříme, že vize Cukrárny Ludmilka – být prospěšní a úspěšní - získá podporu od lidí z celého města i okolí,“ sdělila jednatelka Chráněných dílen Fokus Vysočina Anna Šimonová. Z nadačního příspěvku cukrárna pořídila kuchyňské vybavení, příslušenství do dětského koutku i pohovku a doplňky do samotné prodejny.

Chráněné dílny Fokus Vysočina provozují kromě Cukrárny Ludmilka dalších osm chráněných dílen od lesní čety, prádelny po šicí dílnu. Dlouhodobě se tak snaží vytvářet místa, ve kterých handicapovaní lidé mohou bez překážek rozvíjet svůj pracovní i osobní potenciál a vyrábět zajímavé produkty pro své okolí. Nově otevřená cukrárna nabízí prostor pro zaměstnání jedenácti osob se zdravotním či duševním postižením a dlouhodobě nezaměstnané. V budoucnu se počítá s rozšířením pracovních míst o další čtyři v oblasti výroby lahůdek a salátů.

Nadace ČEZ podpořila vybudování chráněné dílny Cukrárna Ludmilka prostřednictvím grantového programu Podpora regionů, který je zaměřen na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Ke vzniku hlinecké Cukrárny Ludmilky jsme přispěli velmi rádi, protože nabízí pracovní uplatnění a možnost seberealizace všem lidem bez rozdílu. Pocit osobního naplnění jde totiž ruku v ruce s plnohodnotnou integrací do většinové společnosti,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…