V Královéhradeckém kraji autobusy ve čtvrtek pojedou

05.04.2017 9:40

„Stávkovat nebudeme, protože si vážíme dosavadního vstřícného postupu Královéhradeckého kraje,“ zaznívá ze strany dopravců, které kraj oslovil v minulém týdnu s dotazem, zda se zapojí do celorepublikové stávky. Po třech měsících jednání náměstka hejtmana odpovědného za dopravu Martina Červíčka se jedno z posledních se zástupci odborů firmy Busline uskutečnilo i za účasti hejtmana Jiřího Štěpána včera odpoledne.

V Královéhradeckém kraji autobusy ve čtvrtek pojedou
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Po dlouhé sérii jednání náměstka pro dopravu Martina Červíčka a dnešní poslední schůzce se zástupci odborů firmy Busline můžeme říci a ujistit občany, že stávka řidičů se Královéhradeckého kraje týkat nebude. Všechny dopravní firmy, u kterých veřejnou autobusovou dopravu objednáváme, ocenily dosavadní vstřícný postoj Královéhradeckého kraje a k celorepublikové stávce se nepřipojí,“ řekl po jednání hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

„Celou situaci na území našeho kraje ohledně možné stávky průběžně monitorujeme. Oslovili jsme všech dvanáct dopravců, kteří se nám měli do dnešního dne definitivně vyjádřit. Podle stanovisek všech by se stávkovat tak, aby byla omezena doprava a přestaly jezdit autobusy, nemělo,“ řekl po jednání s posledními zástupci odborů náměstek hejtmana odpovědný za dopravu Martin Červíček. Královéhradecký kraj přistoupil k vyjednávání s dopravními firmami, kdy vstoupilo v platnost vládní usnesení upravující platové podmínky řidičů velmi vstřícně, a uvolnil potřebné finanční zajištění. To pokryje závazky vzešlé z nařízení vlády, a to v celkové hodnotě 50 milionů korun. Nad tento finanční rámec bylo také ještě v počátku roku uvolněno 7,5 milionu korun za indexaci platů.

„Královéhradecký kraj k celé věci přistoupil velmi zodpovědně a to samé pak učinily i dopravní firmy a zástupci odborů, za což bych jim velmi rád poděkoval. Stávka řidičů v autobusové dopravě by se tak občanů Královéhradeckého kraje nijak dotknout neměla. Pokud nějací řidiči přeci jen stávkovat budou, k výpadkům v dopravě by dojít nemělo. Vše by měly pokrýt sami dopravci formou náhradní dopravy,“ doplnil náměstek hejtmana Červíček.

Poskytování finančních prostředků ze strany Královéhradeckého kraje dopravcům na vyplácení potřebného navýšení mezd již bylo stvrzeno podpisy dodatků k současným smlouvám ze strany dopravců. „K dnešnímu dni jsou již podepsány všechny dodatky. Finance, o které navýšíme prostředky, do veřejné autobusové dopravy, tedy avizovaných 50 milionů korun, hodláme dopravcům vyplácet postupně,“ uzavřel náměstek hejtmana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…