V Národním zemědělském muzeu vaří světoví mistři

07.05.2018 17:42 | Zprávy

Národní tým kuchařů a cukrářů České republiky vyhrál prestižní kuchařskou soutěž v Singapuru. Národní zemědělské muzeum je pro Národní tým od loňského roku klíčovým partnerem, tréninky na mezinárodní kulinářská klání totiž probíhají v novém gastrostudiu v Praze na Letné. Jejich průběh mohou běžně sledovat i návštěvníci muzea. Členové vítězného týmu zde pro ně také vedou pravidelné kurzy vaření pro veřejnost.

V Národním zemědělském muzeu vaří světoví mistři
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Národní tým Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC ČR) slaví historický úspěch. Na nejprestižnější asijské soutěži v Singapuru zvítězil v konkurenci kuchařů z Taiwanu, Nového Zélandu nebo například Malajsie. Český Národní tým na tuto událost téměř rok trénoval v novém gastrostudiu v expozici Gastronomie Národního zemědělského muzea v Praze. Profesionálně vybavená moderní kuchyně umožňuje nahlédnout pod ruce mistrům v oboru - dění uvnitř proskleného gastrostudia lze sledovat zvenku i na obrazovkách, které přenášejí obraz z kamer umístěných nad pracovními deskami studia. Tréninky AKC ČR jsou tak přístupné veřejnosti, informace o nich najdou zájemci na facebookovém profilu Uvařeno v muzeu.

Ve spolupráci s našimi špičkovými kuchaři a cukráři zde také probíhají pod hlavičkou Kulinářského institutu Marie Sandtnerové (více ZDE) kurzy vaření pro veřejnost a část z nich je členy Národního týmu přímo vedena. Mezi časté lektory patří i kapitán Národního týmu a úřadující Kuchař roku Jan Horký. „Jsem neskutečně šťastný, že jsme jako tým dosáhli takového výsledku, samozřejmě za podpory našich sponzorů a partnerů. Konečně jsme ve světě ukázali, že i naše malá země generuje vynikající kuchaře, kteří se mohou srovnávat se světovou špičkou,“ říká Jan Horký.

Národní zemědělské muzeum v Praze pořádá čtyři až pět kurzů vaření a worshopů měsíčně, většinou se zaměřením na českou národní kuchyni. Podzimní kurzy vaření budou navíc tematicky zaměřeny na oslavy 100. výročí založení Národního zemědělského muzea, představí se recepty, které se vařily za první republiky. „Kurzy vaření nabízíme od loňského roku a těší nás, že partnerství a vzájemná spolupráce s Národním týmem kuchařů a cukrářů ČR přinášejí plody. U nás v muzeu říkáme, že zemědělství je vše mezi zemí a talířem. Zábavnou formou se snažíme návštěvníky všech generací inspirovat k zájmu nejen o historii zemědělství a jeho tradice, ale například i o řemesla, která s ním úzce souvisí. Kuchyně každé země je vizitkou zemědělství v daném regionu a my jsme rádi, že Národní tým trénuje právě u nás, “ říká statutární náměstek generálního ředitele Národního zemědělského muzea Antonín Juriga.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Bc. Otakar Březina byl položen dotaz

Nálepkování názorových odpůrců

I mě to věčné nálepkování štve, ale co si budeme nelhávat, dělali to už komunisté a dokonce za názory i popravovali. Paradoxně mi ale v poslední době přijde, že ti, co hovoří o cenzuře, jsou právě zástupci komunistů. A můj dotaz. Kdybyste byli u vlády, tak co byste v oblasti svobody slova a názoru k...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Hasiči učí děti bezpečnosti pomocí virtuální reality

19:28 HZS ČR: Hasiči učí děti bezpečnosti pomocí virtuální reality

Hasičský záchranný sbor České republiky přichází s inovativní formou vzdělávání dětí v oblasti požár…