V Národním zemědělském muzeu vaří světoví mistři

07.05.2018 17:42 | Zprávy

Národní tým kuchařů a cukrářů České republiky vyhrál prestižní kuchařskou soutěž v Singapuru. Národní zemědělské muzeum je pro Národní tým od loňského roku klíčovým partnerem, tréninky na mezinárodní kulinářská klání totiž probíhají v novém gastrostudiu v Praze na Letné. Jejich průběh mohou běžně sledovat i návštěvníci muzea. Členové vítězného týmu zde pro ně také vedou pravidelné kurzy vaření pro veřejnost.

V Národním zemědělském muzeu vaří světoví mistři
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Národní tým Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC ČR) slaví historický úspěch. Na nejprestižnější asijské soutěži v Singapuru zvítězil v konkurenci kuchařů z Taiwanu, Nového Zélandu nebo například Malajsie. Český Národní tým na tuto událost téměř rok trénoval v novém gastrostudiu v expozici Gastronomie Národního zemědělského muzea v Praze. Profesionálně vybavená moderní kuchyně umožňuje nahlédnout pod ruce mistrům v oboru - dění uvnitř proskleného gastrostudia lze sledovat zvenku i na obrazovkách, které přenášejí obraz z kamer umístěných nad pracovními deskami studia. Tréninky AKC ČR jsou tak přístupné veřejnosti, informace o nich najdou zájemci na facebookovém profilu Uvařeno v muzeu.

Ve spolupráci s našimi špičkovými kuchaři a cukráři zde také probíhají pod hlavičkou Kulinářského institutu Marie Sandtnerové (více ZDE) kurzy vaření pro veřejnost a část z nich je členy Národního týmu přímo vedena. Mezi časté lektory patří i kapitán Národního týmu a úřadující Kuchař roku Jan Horký. „Jsem neskutečně šťastný, že jsme jako tým dosáhli takového výsledku, samozřejmě za podpory našich sponzorů a partnerů. Konečně jsme ve světě ukázali, že i naše malá země generuje vynikající kuchaře, kteří se mohou srovnávat se světovou špičkou,“ říká Jan Horký.

Národní zemědělské muzeum v Praze pořádá čtyři až pět kurzů vaření a worshopů měsíčně, většinou se zaměřením na českou národní kuchyni. Podzimní kurzy vaření budou navíc tematicky zaměřeny na oslavy 100. výročí založení Národního zemědělského muzea, představí se recepty, které se vařily za první republiky. „Kurzy vaření nabízíme od loňského roku a těší nás, že partnerství a vzájemná spolupráce s Národním týmem kuchařů a cukrářů ČR přinášejí plody. U nás v muzeu říkáme, že zemědělství je vše mezi zemí a talířem. Zábavnou formou se snažíme návštěvníky všech generací inspirovat k zájmu nejen o historii zemědělství a jeho tradice, ale například i o řemesla, která s ním úzce souvisí. Kuchyně každé země je vizitkou zemědělství v daném regionu a my jsme rádi, že Národní tým trénuje právě u nás, “ říká statutární náměstek generálního ředitele Národního zemědělského muzea Antonín Juriga.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Rodičovská pro Ukrajinky

Jurečka prý chce rodičovskou i pro Ukrajinky. Co vy na to? Nehrozí pak, že sem budou chodit jen rodičky kvůli rodičovské? Nehledě na to, že pro české občany na rodičovskou není dost peněz - nepřidali jste dost vy ani tato vláda. Zajímá mě tak hlavně to, jak se k návrhu Jurečky postavíte teď, případn...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha zakončila rok 2024 s přebytkem téměř 23 miliard

16:08 MHMP: Praha zakončila rok 2024 s přebytkem téměř 23 miliard

Hospodaření hlavního města Prahy jako celku (tj. v pozici obce i kraje zároveň) skončilo ke dni 31. …