V Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost byly schváleny nové výzvy za 36 miliard

22.09.2016 22:18

V úterý 20. září se v Praze konalo 5. jednání Monitorovacího výboru Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 – 2020 (OP PIK). Hlavním bodem programu bylo projednávání a schválení modelů hodnocení a kritérií pro hodnocení a výběr projektů pro připravené nové výzvy.

V Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost byly schváleny nové výzvy za 36 miliard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

OP PIK, jehož cílem je dosažení konkurenceschopné a udržitelné ekonomiky, založené na znalostech a inovacích, a jenž disponuje prostředky ve výši v přepočtu přibližně 117 miliard korun, byl Evropskou komisí schválen 28. dubna 2015 jako první ze všech českých operačních programů. A již měsíc po schválení vyhlásil v tzv. prvním kole výzvy za téměř 20 miliard korun.

„Jsem potěšen tím, jak obrovský zájem našich žadatelů o tento program registrujeme. Je skutečně enormní. Řídicí orgán přijal do poloviny září více než 4 300 žádostí, podaných v rámci předchozích výzev. Tyto žádosti představují hodnotu 36,5 miliardy korun,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Jednání monitorovacího výboru označil za mimořádně úspěšné také náměstek ministra průmyslu a obchodu pro fondy EU, VaVal a investiční pobídky Tomáš Novotný: „Řídicí orgán při přípravě nových výzev pro letošní rok vycházel ze zkušeností z minulého roku i z připomínek hospodářských a sociálních partnerů a zástupců žadatelů a na základě konstruktivní diskuse se podařilo prosadit kritéria pro výběr kvalitních projektů, které přispějí k naplnění cílů programu.“

Nové výzvy budou vyhlašovány průběžně v následujících měsících do konce roku 2016 napříč všemi prioritními osami, které jsou zaměřeny na rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace, konkurenceschopnost malých a středních podniků, úspory energie či vývoj nových informačních systémů.

Jednání se zúčastnil také Andreas von Busch, nový vedoucí české jednotky DG Regio v Evropské komisi, který v rámci své první cesty do Prahy ve funkci ocenil dosavadní úspěchy řídicího orgánu v implementaci operačních programů v gesci MPO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…