V Praze se konal kulatý stůl věnovaný lednovým událostem v Kazachstánu

03.02.2022 15:05 | Komerční článek

Velvyslanectví Kazachstánu uspořádalo kulatý stůl s českou veřejností, Klubem přátel Kazachstánu, zástupci kultury, školství a médií, na kterém se diskutovalo o lednových událostech.

V Praze se konal kulatý stůl věnovaný lednovým událostem v Kazachstánu
Foto: Kantáta
Popisek: V Praze se konal kulatý stůl věnovaný lednovým událostem v Kazachstánu

Kazašští diplomaté informovali účastníky akce o událostech v Kazachstánu, poukázali na zvláštní nebezpečí terorismu a extremismu a zdůraznili, že díky rozhodným opatřením kazašského vedení se podařilo zabránit destabilizaci a v co nejkratší době obnovit pořádek. Česká veřejnost byla rovněž informována o cílech nové vlády Republiky Kazachstán při provádění ekonomických reforem a řešení aktuálních sociálních problémů.

Prorektor Univerzity Karlovy profesor Jan Roit ve svém projevu vysoce ocenil iniciativy kazašského vedení reformovat systém státní správy a hospodářské politiky obecně a poznamenal, že reformy otevírají novou etapu v historii nezávislého Kazachstánu.

Aleš Flitcher, generální ředitel českého časopisu „Pražský magazín", který je členem Svazu novinářů České republiky, zdůraznil: „Jsem přesvědčen, že krizi, která Kazachstán doslova zasáhla, překonáme s důvěrou. Rozsáhlé ekonomické reformy, které vedení země provádí, nepochybně hrají pozitivní roli v sociálním a ekonomickém rozvoji státu. Nejdůležitější hodnotou je soudržný a jednotný lid Kazachstánu, který vždy vynikal svou pracovitostí a touhou po nových poznatcích; tato skutečnost je svorníkem dalšího sebevědomého a udržitelného rozvoje Kazachstánu. Nepochybuji o tom, že v blízké budoucnosti se všichni dočkáme Kazachstánu, který bude ještě silnější."

Kazašští diplomaté ujistili o neměnnosti kazašsko-českých přátelských vztahů. Velvyslanectví Kazachstánu v České republice chce v letošním roce realizovat všechny své dříve plánované aktivity.

Na závěr briefingu dostali novináři odpovědi na několik otázek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…