V Teva Czech Industries byla podepsána kolektivní smlouva pro rok 2018

13.12.2017 13:35

Vedení společnosti Teva Czech Industries (TCI) podepsalo s odborovými organizacemi v opavském závodě na výrobu léčiv kolektivní smlouvu na rok 2018. Podařilo se dojednat zachování současných nadstandardních zaměstnaneckých benefitů a navýšení základních mezd v průměru o 15 %. Podle vedení odborového svazu ECHO patří k nejlepším kolektivním smlouvám v rámci chemického průmyslu České republiky.

V Teva Czech Industries byla podepsána kolektivní smlouva pro rok 2018
Foto: tevapharm.cz
Popisek: Teva Czech Industries - logo

„Zaměstnanci chtěli větší garanci základních mezd, proto jsme dohodli, že prémiovou složku ve výši devíti procent převedeme do základních mezd od 1. 1. 2018 a od 1. 4. 2018 navýšíme základní mzdy o dalších v průměru šest procent,“ říká generální ředitel TCI Jaroslav Chylík. Připomíná, že průměrná mzda v opavském závodě je už nyní vyšší než 32 000 korun, zatímco v Moravskoslezském kraji činila podle statistických údajů za 3. čtvrtletí letošního roku 26 498 Kč. Celorepublikový průměr dosáhl ve stejném období 29 050 Kč.

„Oceňuji spolupráci odborových organizací a také vedení odborového svazu ECHO, které se o naše jednání velmi zajímalo. Jednání o kolektivní smlouvě byla konstruktivní a jsem rád, že se nám podařilo vyjednat pro zaměstnance velmi atraktivní podmínky,“ zdůrazňuje Chylík. „Společnost chce dlouhodobě přispívat k udržení zaměstnanosti na Opavsku, budeme pokračovat v náboru nových pracovníků a věříme, že v příštím roce přesvědčíme o naší schopnosti přizpůsobit se novým – velmi náročným - podmínkám farmaceutických trhů.“

I podle místopředsedy odborového svazu ECHO Jiřího Vrablece nabízí kolektivní smlouva TCI velké množství zvýhodnění a benefitů nad rámec požadavků Zákoníku práce. „Svou kvalitou patří k nejlepším kolektivním smlouvám v rámci chemického průmyslu České republiky,“ uvedl Vrablec.

„Nabízíme například jednodenní placené volno na doprovod dítěte do první třídy v první školní den nebo volno při narození dítěte manželce či družce. Rovněž v souvislosti s novelou zákoníku práce a zákona o nemocenském pojištění budeme zaměstnancům dorovnávat otcovskou poporodní péči v rozsahu jednoho týdne s náhradou mzdy ve výši 100 procent,“ vypočítává personální ředitelka Teva Czech Industries Blanka Rinasová.

„Pětitýdenní dovolená, tři dny na zotavenou, příspěvky na pojištění nebo volnočasové aktivity ve výši až 17 tisíc korun ročně jsou samozřejmostí už delší dobu,“ dodává Rinasová.

TCI má také ve vlastnictví rekreační chaty na Karlově v Jeseníkách, které mohou zaměstnanci se svými rodinami využívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…