V Zoo Liberec se dnes předávala vysvědčení

31.01.2018 21:37

Letos poprvé dostali žáci čtvrté třídy Základní školy Doctrina svá vysvědčení poněkud netradičně. V 10.00 se všichni čtvrťáci sešli v Pavilonu tropů v liberecké zoo a slavnostně převzali svá „výza“ z rukou ředitele zoo, Davida Nejedla.

V Zoo Liberec se dnes předávala vysvědčení
Foto: Zoo Liberec
Popisek: Ředitel liberecké zoo David Nejedlo přednáší o Majnách Rothschildových

Předávání bylo zahájeno krátkou přednáškou u expozice s Majnami Rothschildovými, jejímiž mecenáši se žáci letošní rok stali. Svůj výběr vhodného zvířecího kandidáta na podporu dlouho zvažovali, ale nakonec se na radu paní učitelky rozhodli podpořit chov druhu, který sice není tak populární, ale naši pomoc velmi potřebuje. Při rozhodovacím procesu sehrálo důležitou roli také to, že Majna Rothschildova je jedním z vlajkových druhů nové ochranářské kampaně Silent Forest, které Zoo Liberec předsedá. Svým příspěvkem tak žáci podporují nejen chov tohoto bílého pěvce v liberecké zoologické zahradě, ale i ty ve volné přírodě. Všichni jedinci majny Rothschildovy žijící v současnosti ve volné přírodě jsou totiž výsledkem repatriace jedinců odchovaných v zoologických zahradách.

Majna Rothschildova je endemický druh ostrova Bali, který v devadesátých letech dvacátého století z volné přírody téměř vymizel. Jedná se o jednoho z nejvzácnějších a nejohroženějších pěvců na naší planetě. Pro svůj krásný zpěv se stal častým terčem místních pytláků a oblíbeným domácím mazlíčkem. V roce 2010 byly na ostrově Bali vypuštěny zpět do volné přírody i dvě majny odchované v Zoo Liberec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…