V děčínské nemocnici proběhlo taktické cvičení složek IZS

03.06.2015 15:14

V Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnici Děčín, o. z. v úterý 2. června 2015 mezi 13 a 14 hodinou proběhlo taktické cvičení Integrovaného záchranného systému (IZS) pod vedením Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, územní odbor Děčín, a to ve spolupráci s Krajskou zdravotní, a. s. – Nemocnicí Děčín, o.z. a Střední zdravotnickou školou Děčín.

V děčínské nemocnici proběhlo taktické cvičení složek IZS
Foto: red
Popisek: Hasič - ilustrační foto

Šlo o simulaci požáru, který vypukl na Neurologickém oddělení, které se nachází v sedmém podlaží budovy „I“. Hořet začalo v místnosti na čisté prádlo, ve které  "šlehaly  plameny "  kvůli závadě na elektroinstalaci, odkud se rozšířily na další zařízení, konstrukce a materiál v místnosti a po té do dalších prostor oddělení.

Sloužící personál si všimne dýmu z pod dveří a vše oznámí na ohlašovnu požáru nemocnice, která zavolá mimořádnou událost na tísňovou linku 112. Hasiči museli nejen požár lokalizovat a uhasit, ale ve spolupráci s Policií ČR a Městskou policií města Děčín evakuovat z oddělení dvacet osob. Studenti Střední zdravotnické školy Děčín v roli figurantů simulovali, jak pohyblivé, tak ležící pacienty, včetně pacienta hospitalizovaného na Jednotce intenzivní péče. (Sedm  schopných  samostatného pohybu, čtyři na kolečkových křeslech, sedm na lůžkách). Evakuovaní  byli umístěni do zasedací místnosti budovy ředitelství a evakuačního stanu na přilehlém prostranství budovy „I“. /V případě opravdového požáru by pacienty zdravotníci transportovali na jiná zdravotnická oddělení v rámci nemocnice, případně do jiných zdravotnických zařízení v koordinaci se Záchrannou zdravotnickou službou Ústeckého kraje/. Pacienta (figuranta) z Jednotky intenzivní péče odvezla rychlá záchranná služba.

Za Krajskou zdravotní, a.s. - Nemocnici Děčín, o.z. se taktického cvičení aktivně zúčastnilo devatenáct zdravotníků Neurologického oddělení (lékaři, zdravotní setry, sanitáři), kteří pomáhali hasičům, policistům a strážníkům hlavně s orientací na oddělení a evakuací osob. Na zásah simulovaného požáru dohlížel generální ředitel Krajské zdravotní, a. s. Ing. Petr Fiala spolu s ředitelkou zdravotní péče děčínské nemocnice MUDr. Annou Briestenskou, hlavní sestrou Mgr. Barborou Mudrovou a Jiřím Vondrou, pod něhož oblast řízení krizového managementu v Krajské zdravotní, a. s., spadá.

Pacientů na oddělení se taktické cvičení nijak nedotklo. Po celou dobu byl přítomen na Neurologii zdravotnický personál. Figuranti obsadili pouze dva volné pokoje. Samotný zásah složek IZS trval na Neurologickém oddělení zhruba 25 minut.  Bezprostředně po taktickém cvičení proběhlo jeho vyhodnocení za účasti zástupců zúčastněných složek přímo v děčínské nemocnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…