V liberecké zoo budou opět vznikat sochy z kamene

10.08.2017 19:10

Do prostor ZOO Liberec a areálu Lidových sadů opět po roce zavítá sochařské sympozium známé pod názvem Etnoart. Třináctý ročník této tradiční akce se uskuteční ve dnech 14.- 18. 8. 2017.

V liberecké zoo budou opět vznikat sochy z kamene
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Akce Etnoart navazuje na sérii předchozích úspěšných ročníků s názvem Etnořez. Stejně jako v předchozích dvou letech bude i letos tento výtvarný ateliér pod širým nebem zaměřen na vytvoření nových soch z pískovce, které následně obohatí areál zoologické zahrady. V rámci těchto sochařských sympozií se v Liberci již představilo celkem 15 umělců z celé České republiky. Ti vytvořili více než padesát plastik na rozdílná témata – zvířecí náměty, africké etno, dětský mobiliář či české verze soch Moai z Velikonočního ostrova.

Letošní skupinu sochařů tvoří opět známá pětice: Jiří Genzer, Marian Maršálek, Ondřej Procházka, Ivan Šmilauer a Jan Švadlenka.

Zahrada Lidových sadů bude po celou dobu akce veřejnosti otevřena a návštěvníci budou mít možnost sledovat, jak se pískovcové balvany postupně mění v nejrůznější artefakty.

Vernisáž sympozia se uskuteční 18. 8. 2017 v 17.00 hodin.

Všichni jste srdečně zváni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…