V rámci projektu kreativní knihovna se v Litoměřicích zrekonstruovalo pro čtenáře naučné oddělení

09.09.2015 13:20

Zrekonstruované oddělení naučné a zájmové literatury mají od středy 9. září v litoměřické Knihovně Karla Hynka Máchy. Díky novému uspořádání vznikl prostor pro čítárnu i studovnu, nové prosklené dveře zase opticky propojily interiér budovy s dvorním traktem, což umožní pořádání různých kulturních akcí. Rekonstrukci knihovny podpořila Nadace ČEZ částkou 250 tisíc korun.

V rámci projektu kreativní knihovna se v Litoměřicích zrekonstruovalo pro čtenáře naučné oddělení
Foto: cez.cz
Popisek: V rámci projektu kreativní knihovna zrekonstruovali pro čtenáře naučné oddělení.

Oddělení naučné a zájmové literatury prošlo v období letních prázdnin kompletní obnovou. Vedení knihovny nechalo zrekonstruovat vstup, vybavení i celkové dispozice naučné sekce. „Díky novému dispozičnímu uspořádání vznikl prostor nejen pro čítárnu, ale i pro studovnu, která v naší knihovně chyběla. Oddělení tak můžeme nově koncipovat jako místo setkávání a výměny informací,“ uvedl Karel Tománek, ředitel knihovny. Současně litoměřická knihovna zprovoznila i vstup na dvorní trakt, kde budou za příznivého počasí probíhat setkání s autory, kulturní vystoupení, klubová posezení a jiné akce.

Čítárnu v knihovně, kterou navštěvuje téměř pětina obyvatel města, využívá zejména starší generace čtenářů. Novou studovnou s dvorním traktem tak vznikl prostor na míru pro děti a mladé lidi v rámci jejich studia i zábavy ve volném čase. Tento záměr navazuje na projekt KRE-KNI neboli kreativní knihovna, jenž se týká prolínání literatury s výtvarným uměním a paradivadelními akcemi.

Rekonstrukci litoměřické knihovny podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového programu Podpora regionů, který je zaměřen na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Litoměřická Knihovna Karla Hynka Máchy se snaží svým čtenářům dlouhodobě vycházet vstříc. Proto jsme podpořili její úsilí vybudovat prostor vhodný pro děti a mládež, jež potřebují klid na své školní aktivity i prostor pro kreativní práci a aktivní trávení volného času,“ poznamenala Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

22:03 Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

V úterý 7. května uvede Česká pošta do prodeje výplatní samolepící písmenové poštovní známky Emoji. …