VLS: Dobrovolníci o víkendu uklidili Brdy

24.05.2021 22:54

Mimořádný ohlas měla sobotní akce na pomoc brdské přírodě, kterou zorganizovali lidé sdružení kolem facebookové skupiny CHKO Brdy s podporou Vojenských lesů a statků i města Příbram. Dobrovolníci na čtyřiadvaceti úklidových trasách nasbírali 134 pytlů odpadu.

VLS: Dobrovolníci o víkendu uklidili Brdy
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Celkem sběrači prošli 240 kilometrů brdské vrchoviny a posbírali velmi různorodý odpad. Pytle i větší předměty dobrovolníci zanechali na okrajích lesních cest, odkud odpadky svezou Vojenské lesy a statky, část odpadu shromážděného na parkovišti v Orlově již odklidili technické služby města Příbram, zapojí se se svými vozidly také obce Jince a Strašice.

Pytle a další úklidové pomůcky zajistily Vojenské lesy a statky a vydávány byly ráno na startech určených tras. Dobrovolnickou akci zorganizovala po sociálních sítích facebooková skupina CHKO Brdy, která sdružuje příznivce unikátní přírodní lokality na hranicích Středočeského a Plzeňského kraje.

Správce skupiny Pavel Čámský si spolupráci s VLS na konci akce pochvaloval. „Dovolte, abych Vám poděkoval za sebe, za členy facebookové skupiny CHKO Brdy i za všechny, kteří se podíleli na akci Ukliďme Brdy - za souhlas s akcí i za podporu, které se jí ze strany VLS, i od Vás osobně dostalo,“ napsal Pavel Čámský řediteli brdské lesnické divize Davidu Novotnému.

„Já bych chtěl všem organizátorům i účastníkům složit také hold, odvedli velký kus práce po zimní sezóně, ve které Brdy zažily kvůli pandemickým opatřením nával návštěvníků, jako dosud nikdy v historii,“ reagoval ředitel Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…