VOP: Šetření vstupu do mysliveckých obor pokračuje – ombudsman oslovuje uživatele

08.01.2021 12:39

Veřejný ochránce práv pokračuje ve výzkumném šetření, zaměřeném na vstup do mysliveckých obor. Poté co se nejprve obrátil na orgány státní správy, nyní oslovuje také uživatele obor.

VOP: Šetření vstupu do mysliveckých obor pokračuje – ombudsman oslovuje uživatele
Foto: ochrance.cz
Popisek: Veřejný ochránce práv - logo

Ombudsman v loňském roce zahájil celorepublikové výzkumné šetření týkající se problematiky vstupu veřejnosti do mysliveckých obor. Vycházel přitom z podnětů, v nichž lidé poukazovali na omezený vstup do obor nebo na úplný zákaz či nemožnost vstupu do nich.

Výzkumné šetření je zaměřené na shromáždění dat o oborách v České republice a informací o možnostech vstupu a pohybu veřejnosti v těchto oborách. V první fázi šetření proto ombudsman oslovil orgány státní správy myslivosti, orgány státní správy lesů a orgány ochrany přírody s cílem zmapovat počet obor a jejich lokalizaci, seznámit se s konstrukčním řešením obor a s mírou možnosti pohybu návštěvníků v nich. Zjišťoval také postoje orgánů státní správy k otázce vstupu veřejnosti do obor a počty podnětů, se kterými se úřady v dané oblasti setkávají.

Nyní se ombudsman obrací s dotazníkem také na samotné uživatele mysliveckých obor. „Ze stížností i z vlastní zkušenosti vím, že ne vždy je možné do obor vstupovat, ale zároveň chápu, že za určitých okolností může být například z hlediska chovu zvěře volný pohyb osob nežádoucí. Vedle názoru návštěvníků obor a orgánů státní správy bych proto rád znal také názor uživatelů obor na danou věc. Zajímá mě zejména, do jaké míry může podle nich pohyb veřejnosti v oborách zasahovat do výkonu práva myslivosti,“ uvádí ombudsman Stanislav Křeček. Ocenil by proto, kdyby se uživatelé obor zapojili do probíhajícího šetření v co největším počtu a sdělili mu své zkušenosti a poznatky k danému tématu a informace o tom, s čím se při hospodaření v oborách nejčastěji potýkají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne