VŠE slaví spolupráci s Českou spořitelnou podpisem smlouvy o generálním partnerství i pro rok 2014

17.01.2014 9:47

Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE) a Česká spořitelna (ČS) podepsaly již po dvanácté smlouvu o vzájemné spolupráci. Ta se i pro letošek stala jejím generálním partnerem. Banka škole pomáhá s financováním vzdělávací činnosti a angažuje se i nefinanční formou spolupráce; odborníci z ČS přednáší na akademické půdě, pravidelně se setkávají se studenty a umožňují jim nahlédnout do praxe prostřednictvím stáží a stínování v ČS. Novinkou spolupráce je poskytnutí stipendia vybraným studentům na studijní program zaměřený na internetové podnikání. Česká spořitelna je generálním partnerem VŠE již od roku 2002.

VŠE slaví spolupráci s Českou spořitelnou podpisem smlouvy o generálním partnerství i pro rok 2014
Foto: red
Popisek: VŠE

Rektor Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE) prof. Ing. Richard Hindls, CSc., dr. h. c. a generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny Ing. Pavel Kysilka, CSc. ve středu 15. ledna 2014 podepsali smlouvu o vzájemné spolupráci pro rok 2014. Dvanáctý ročník partnerství studentům opět umožní stínovat manažery z banky, účastnit se stáží a získávat od odborníků z praxe náměty pro své studijní projekty. Novinkou je poskytování stipendia vybraným studentům na studijní program zaměřený na internetové podnikání a dále prohloubení spolupráce s programem Buddy System pro zahraniční studenty VŠE.

„Spolupráce s Českou spořitelnou, stvrzená podpisem smlouvy na další období, naplňuje mnohaletou tradici vztahů mezi oběma institucemi. Dává Vysoké škole ekonomické možnost spolupracovat se špičkovou finanční institucí jak v oblasti odborné, tak i v oblasti podpory celé řady studentských aktivit díky grantům České spořitelny a rektora VŠE. Jen v loňském roce bylo takto podpořeno několik desítek projektů. Vážím si této spolupráce a jsem přesvědčen, že je přidanou hodnotou pro VŠE i Českou spořitelnu,” komentoval pokračování spolupráce rektor VŠE prof. Ing. Richard Hindls, CSc., dr. h. c.

Finanční podpora České spořitelny univerzitě každoročně umožňuje vydávání vědeckých časopisů a publikací, organizaci několika odborných i společenských akcí a konferencí, oceňování mimořádných studentských výsledků a členství v mezinárodních organizacích. Spolupráce mezi bankou a VŠE však probíhá i na dalších, nefinančních, úrovních. Odborníci z České spořitelny na akademické půdě také přednáší a pomáhají studentům s přípravou diplomových a studentských prací. 

„Dlouhodobá spolupráce České spořitelny s VŠE je pro nás ukázkou příkladného a vzájemně obohacujícího partnerství. Zatímco my se necháváme inspirovat často skvělými nápady a postřehy studentů a využívat je  v každodenní praxi, mají naopak oni jedinečnou příležitost poznat reálný život velké a moderní finanční instituce," doplnil při podpisu smlouvy Ing. Pavel Kysilka CSc., generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny.

Vysoká škola ekonomická v Praze je největší ekonomickou univerzitou v České republice. V současnosti se zde vzdělává více než 20 tisíc studentů na šesti fakultách. Těmi jsou Fakulta financí a účetnictví, Fakulta mezinárodních vztahů, Fakulta podnikohospodářská, Fakulta informatiky a statistiky, Národohospodářská fakulta a Fakulta managementu v Jindřichově Hradci. Absolventi VŠE zastávají významné funkce v soukromém i veřejném sektoru. Nejvíce jich směřuje do různých odvětví průmyslu a služeb, obchodu, marketingu, bankovnictví, veřejné správy, účetnictví, auditu, cestovního ruchu a do oblasti informačních technologií. Čestný titul doktor honoris causa VŠE převzala řada významných českých i zahraničních ekonomů, např. nositelé Nobelovy ceny prof. Robert A. Mundell, prof. Milton Friedman či prof. Gary S. Becker.  Více informací na www.vse.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VŠE

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…