VŠFS: Vítězem mezinárodního finále GMC se stalo Rusko

22.09.2014 15:00

Mezinárodní finále soutěže manažerské soutěže ve virtuálním řízení firem Global Management Challenge vyhrál ruský tým. Tým Slovenska se umístil na skvělém třetím místě! Účast českého a slovenského týmu v mezinárodním finále soutěže zajišťovala Vysoká škola finanční a správní, která před třemi lety převzala organizaci soutěže v obou zemích.

VŠFS: Vítězem mezinárodního finále GMC se stalo Rusko
Foto: VŠFS
Popisek: Vysoká škola finanční a správní

Mezinárodní finále soutěže se konalo 18. září 2014 v Soči v Rusko. Do semifinále postoupilo celkem osm nejlepších týmů (z každé finálové skupiny dva). Osmičlenné finále mělo jasného vítěze – tým Ruska, který tak navázal na své vítězství před dvěma lety a na čtvrté místo před rokem. Tým Ruska byl skutečně suverénně nejlepší, pořadí za ním už ovšem bylo těsné.

Na druhém místě skončil tým Číny, který si tak polepšil o jedno místo ve srovnání s minulým rokem. Nás může těšit, že na třetím místě skončil v těžké konkurenci tým Slovenska. Ten se v závěrečných bojích na tým Číny dotahoval a v konečném pořadí byl rozdíl mezi oběma týmy minimální.

Slovenský tým využil své bohaté zkušenosti ze své loňské účasti v mezinárodním finále, kdy skončil na šestém místě. Slovenský tým soutěžil ve složení: Juraj Privrel, Matej Privrel, Darina Privrelová, Marek Štefunkov, Anna Galbavá. Spolu s týmem byl v Soči zástupce patrona týmu a také zástupce generálního partnera celé soutěže J&T Banky v České republice a na Slovensku Stanislav Pánis.

Na dalších místech se umístily týmy v pořadí: 4. Indie, 5. Pobřeží slonoviny, 6. Ghana, 7. Rumunsko, 8. Brazílie. Výsledky v rámci slavnostního ceremoniálu vyhlásil ředitel soutěže zástupce firmy SPG Pedro Alves Costa. Český tým do finále nepostoupil.

Na závěr ceremoniálu vystoupil zástupce Vysoké školy finanční a správní prorektor Petr Budinský, který po krátké prezentaci pozval všechny zúčastněné na příští mezinárodní finále, které pořádá univerzita příští rok. Finále se uskuteční ve dnech 21. – 23. dubna v Praze.           

Soutěž Global Management Challenge ověřuje teoretické i praktické manažerské dovednosti studentů a současně je učí nést důsledky svých rozhodnutí. Jen na nich totiž záleží, zda virtuální firma, kterou řídí, uspěje na vybraných trzích. Jednou z hlavních předností soutěže je spolupráce studentů s prestižními firmami. Ty se do projektu zapojují nejen jako partneři, ale i jako patroni podporující své týmy. Firmy poskytují soutěžícím odbornou pomoc a zasvěcují je do principů řízení společnosti, samotná rozhodnutí jsou ale plně na studentech.

Magdalena Straková
tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…