VZP jako první pojišťovna zvýší zubařům platby za plomby

23.01.2014 12:44

Všeobecná zdravotní pojišťovna bude platit zubním lékařům více za základní amalgámové plomby, které jsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění. Stomatologové o navýšení plateb dlouhodobě usilují. Z dosavadních 220 korun zvýší VZP částku za jednu plombu na 242 korun. Navýšení bude platit zpětně od 1. ledna 2014.

VZP jako první pojišťovna zvýší zubařům platby za plomby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Momentálně je VZP jedinou pojišťovnou, která zubním lékařům přislíbila zvýšení plateb.

Pro klienty VZP znamená nynější krok pojišťovny další posílení jistoty, že se u zubařů nesetkají s problémy. Stomatologové opakovaně hrozili, že pokud se částka za plomby nezvýší, přestanou je pacientům „na pojišťovnu“ dělat a budou od nich chtít peníze v hotovosti.

 „Krok VZP vítáme jako velmi vstřícný. Jsme rádi, že VZP jako první vyslyšela naše argumenty o tom, že je platba za plombu podhodnocená,“ uvedl Pavel Chrz. Ten je prezidentem České stomatologické komory a rovněž stojí v čele sdružení Zubohrad, které zastupuje zubní lékaře při jednáních o úhradách péče.

Zvýšení částky, kterou VZP za jednu plombu zaplatí, bude pro zubní lékaře znamenat souhrnný přínos 70 milionů korun ročně. Výhledově je navíc pojišťovna připravena jednat o dalším zvýšení ceny.

Mgr. Oldřich Tichý
vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…