Vánoční grant Nadace SYNOT obdaroval neziskový sektor Slovácka

15.12.2014 15:38

V uherskohradišťském klubu kultury se v pátek nadělovalo. Nadace SYNOT totiž rozdělila prostředky z vánočního grantu. A byla štědrá. Neziskový sektor Slovácka si přišel na více než 2 miliony korun.

Vánoční grant Nadace SYNOT obdaroval neziskový sektor Slovácka
Foto: red
Popisek: Nadace Synot

Pro příspěvek na činnost, případně projekty z oblasti školství, kultury, sportu, zdravotní a sociální, dorazilo téměř 300 úspěšných žadatelů.

„Již na podzim jsme avizovali, že vzhledem k velkému počtu žadatelů o finanční pomoc v letošním roce zrealizujeme ještě speciální, vánoční grant Nadace SYNOT. Slib jsme dodrželi a stejně, jako v případě podzimního grantu, ani tentokrát dvoumilionová částka nestačila. Žadatelů bylo mnoho, a proto jsme grant navýšili o dalších více než 100 000 korun,“ uvedl zakladatel Nadace SYNOT, Ivo Valenta a doplnil: „Jsem opravdu rád, že jsme před Vánocemi mohli udělat radost tolika lidem“.

Finanční prostředky byly přednostně rozděleny mezi žadatele, kteří z kapacitních důvodů neuspěli v podzimním grantovém kole. Pomoci se opět dostalo zdravotnickým zařízením, sociálním ústavům, školám, kulturním institucím, zájmovým organizacím, sportovním klubům a jednotám a v neposlední řadě jednotlivcům, pečujícím o handicapované členy rodiny, případně vážně nemocné děti.

Netradiční dárek byl však připraven také pro zakladatele Nadace SYNOT a senátora Ivo Valentu. „Dostal jsem krojovou košili, kterou mám prý nosit do Senátu. To proto, abych byl v televizních záběrech lépe rozpoznatelný a každý hned věděl, že jsem slovácký senátor,“ upřesnil s úsměvem Valenta.
Akci zpříjemnila také cimbálová muzika Cifra, folklorní soubor Hradišťánek s pásmem koled, tanečnice z  centra Akropolis, pěvecký sbor uherskohradišťských gymnazistů Viva la musica, a v neposlední řadě psí tanečnice se svou cvičitelkou z Agility klubu Zlechov. Během slavnostního večera zapálili kancléř Arcibiskupství olomouckého Antonín Basler a uherskohradišťský páter Jan Turko adventní svíce.

Nadace SYNOT, která zahájila svou činnost v roce 2000, vyhlašuje tematicky zaměřené granty již od roku 2006 a soustřeďuje se především na podporu kultury, sportu, školství a zájmové činnosti, zdravotnictví a sociální oblasti. Kromě toho dlouhodobě finančně pomáhá dalším významným akcím, jako jsou např. Slovácké slavnosti vína a otevřených památek nebo Park Rochus. Přestože změnou legislativy musela nadace výrazně snížit svůj rozpočet, i dnes podporuje především Slovácko částkou ve výši přibližně 20 milionů Kč ročně. Za dobu své existence podpořila již tisíce projektů stovkami milionů korun.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …