Vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek ocenil 41 osobností

23.11.2023 16:08 | Tisková zpráva

Vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek dnes ocenil 41 osobností, kterým udělil Medaile Kanceláře Poslanecké sněmovny. Právě letos si připomínáme 30 let fungování Kanceláře Poslanecké sněmovny.

Vedoucí Kanceláře Poslanecké sněmovny Martin Plíšek ocenil 41 osobností
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

„Rád jsem dnes předal u příležitosti 30. výročí Kanceláře Poslanecké sněmovny medaile za zásluhy a spolupráci současným a bývalým zaměstnancům a také spolupracovníkům Kanceláře. Chci tak ocenit 41 osobností, které svým působením významně přispěly k naplňování poslání Kanceláře a posilování jejího dobrého jména a úspěšné spolupráci při zabezpečování její součinnosti s dalšími tuzemskými a zahraničními institucemi,“ uvedl vedoucí Kanceláře Polanecké sněmovny Martin Plíšek.

Zlaté medaile za zásluhy obdrželi oba bývalí sněmovní kancléři: Petr Kynštetr, který Kancelář Poslanecké sněmovny vedl od jejího vzniku do roku 2017, a jeho nástupce Jan Morávek, který stál v čele Kanceláře do roku 2022. Oceněni dále byli například současní i bývalí pracovníci z Odboru legislativního, Parlamentní knihovny, Odboru informatiky, Parlamentního institutu nebo ze sekretariátů různých výborů.

Anketa

Podporujete stávku ČMKOS?

hlasovalo: 21870 lidí

Medaile za spolupráci obdržela trojice osobností zastupující ústřední ústavní instituce: vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Jana Vohralíková, vedoucí Kanceláře Senátu Radek Jiránek a vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková. Oceněni byli rovněž oba lékaři, kteří denně pečují o zaměstnance Kanceláře Poslanecké sněmovny i poslance, nebo ředitel Ochranné služby Policie České republiky Jiří Komorous.

Autorem výtvarného pojetí pamětních medailí Kanceláře Poslanecké sněmovny je jeden z nejtalentovanějších mladých medailérů působících v Česku Asamat Baltaev. Je vítězem několika soutěží a autorem řady realizací, např. pro Českou národní banku. V podobě medailí pro Kancelář Poslanecké sněmovny metaforicky vyjádřil povahu práce sněmovních úředníků, kteří jsou oporou zákonodárnému sboru. Do aversu a reversu medaile dále použil charakteristické motivy spojené se sněmovním areálem na Malé Straně v Praze a srozumitelné atributy parlamentarismu.

Medaile Kanceláře Poslanecké sněmovny byly letos udíleny potřetí. V minulých letech je obdrželo celkem 20 osobností. Kancelář Poslanecké sněmovny udílí tři typy ocenění, a to medaili bronzovou, stříbrnou a zlatou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj: Víza zavádět nebudeme, je to fáma

19:02 Jihočeský kraj: Víza zavádět nebudeme, je to fáma

Zavedení vízové povinnosti pro vstup do jižních Čech je fáma. Tato spekulace se objevila v souvislos…