Veterináři bez hranic ČR: Prcháme spolu

11.03.2022 17:05

Aktivity o.p.s. Veterináři bez hranic ČR zacílené na pomoc ukrajinským občanům přicházejícím v důsledku konfliktu do ČR se svými zvířaty.

Veterináři bez hranic ČR: Prcháme spolu
Foto: Veterináři bez hranic ČR
Popisek: Veterináři bez hranic ČR - logo

Obecně prospěšná společnost Veterináři bez hranic ČR již více než 10 let realizuje veterinární projekty v místech a situacích, kam veterinární péče jinak nedosahuje. Prostřednictvím veterinární péče se tak snažíme pomáhat majitelům zvířat v tíživých situacích.

“Utíkat před válkou je hrozné a fakt, že řada prchajících sebou bere psi a kočky je obdivuhodný. Stejně tak jako pochopitelný,” říká ředitel Veterinářů bez hranic ČR, prof. David Modrý. “Při příchodu do České republiky se zvířetem tak tito lidé musí řešit nejen svoje bezprostřední existenční problémy, ale čeká je i řada úskalí souvisejících s faktem, že cestují do EU se zvířetem.”

Zatímco praktičtí veterináři na klinikách obětavě a nezištně zajišťují vstupní vyšetření, čipování a vystavení dokladů, organizace Veterinářů bez hranic ČR je připravena finančně pomoci s náročnějšími ošetřeními a zajistit majitelům zvířat přísun krmiva. To vše v rámci aktuálně odstartovaného projektu “Prcháme spolu”.

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí

Jediným nezbytným krokem je kontakt ukrajinských občanů nebo jejich zástupce s jejich organizací.
Koordinátorem je dr. Barbora Červená, kterou lze zastihnout na telefonu +420776469986 nebo na emailu bara.cervena@gmail.com.
Vlastní pomoc je možno komunikovat s Lucií Hanákovou na telefonním čísle +420 776 469 986 a emailu info@vsf-cz.eu.

„Největší problém je informace o pomoci dostat k vlastním uprchlíkům cestujícím se zvířaty, v tomto směru uvítáme jakoukoli pomoc,“ dodává Modrý.

Finančně přispět je možno přes Darujme ZDE.

Více informací najdete na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…