Vězeňská služba: Křest komiksové knihy Průvodce lepšími časy

15.03.2023 18:47 | Tisková zpráva

Vězeňská duchovenská péče vydala novou knihu Průvodce lepšími časy.

Vězeňská služba: Křest komiksové knihy Průvodce lepšími časy
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Jde o komiksové zpracování informací nejen pro vězněné osoby, kde autoři přiblíží život ve věznicích, jak se připravit na život po výkonu trestu odnětí svobody, potřebné informace v ní najdou také rodinní příslušníci vězňů či jejich osoby blízké. Kniha byla pokřtěna na půdě Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky. 

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Kniha Průvodce lepšími časy je velmi unikátní. Ačkoli je to již šestá publikace Vězeňské duchovenské péče, historicky poprvé se jedná vlastně o komiksovou knihu. Pro mnohé vězněné osoby je tak jasnější, srozumitelnější a poutavější, než by byla kniha pouze textová.  

Křtu se zúčastnili také autor Zbyněk Pavienský a výtvarnice Kristýna Plíhalová. Zbyněk Pavienský je redaktor ve Vydavatelství IN, kde se podílí na tvorbě scénářů komiksů a fotorománů. Zároveň je také od roku 2017 kaplanem ve Věznici Valdice. Kristýna Plíhalová je výtvarnice, autorka komiksů pro časopisy. V České televizi Déčko se podílí na výtvarném zpracování programů pro děti a spolupracuje s vydavatelstvím Albatros.

Velké poděkování za finanční přispění patří hlavnímu sponzoru – Nadaci ČEZ, spolku ASI – který podporuje křesťanské projekty a Vězeňské službě ČR. Záštitu převzala poslankyně Andrea Babišová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…