Vězeňská služba: Náborová činnost cílí na letošní maturanty

05.03.2023 14:29 | Tisková zpráva

Poslední únorový den navštívili zástupci oddělení vězeňské stráže a personálního oddělení Vazební věznice Ostrava Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových. Společně představili budoucím maturantům činnost strážných a dozorců i výhody služebního poměru při náborové prezentaci.

Vězeňská služba: Náborová činnost cílí na letošní maturanty
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Vazební věznice Ostrava započala s další cílenou prezentací činnosti vězeňské služby zaměřenou na získávání nových zájemců o služební poměr. První střední školou, kterou letos personalisté společně s kolegy z oddělení vězeňské stráže navštívili bylo Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových v Ostravě-Zábřehu (ZDE).

Cílem náborových prezentací je rozšířit povědomí studentů o fungování Vazební věznice Ostrava, o činnostech, které jsou zde pravidelně vykonávány jak na úseku vězeňské či justiční stráže, tak na úseku výkonu vazby a trestu. Studentům po úspěšném absolvování maturitní zkoušky je nabízena možnost stabilního zaměstnání ve služebním poměru na volných služebních místech.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31653 lidí

Studenti gymnázia se tak stali další cílovou skupinou personalistů hned po středních školách v regionu, které jsou zaměřeny na bezpečnostně právní činnost. V přednášce s prezentací se dozvěděli podrobnosti o práci strážných i dozorců, o podmínkách přijetí a seznámili se s informacemi, které by je pak neměly překvapit u přijímacího řízení. Představeny byly i další zaměstnanecké benefity. Atraktivní součástí prezentace byla ukázka donucovacích prostředků.

„Studenti byli aktivní, zapojovali se do diskuze, kladli otázky a projevovali zájem o donucovací prostředky. Z celé přednášky mám skvělý pocit a doufám, že se s některými potkáme po maturitě u pohovoru,“ hodnotí akci personalistka Zdeňka.

„Chceme se i do budoucna zaměřovat právě na tuto věkovou kategorii uchazečů. Část studentů ještě ani po maturitě nemá zcela jasnou představu o tom, jak dál… Naše nabídka by měla oslovit především ty maturanty, kteří po ukončení studia na střední škole uvažují spíše o aktivním zapojení se do pracovního procesu. Ne všichni se chystají nebo budou přijati na vysoké školy. Služební poměr považuji za skvělou příležitost a dobrý začátek právě pro mladé lidi, kteří mohou využít svou dobrou fyzickou i psychickou kondici a začít svou kariéru právě u nás… Již minulý rok jsme nabídli vybraným středním školám s bezpečnostně právním zaměřením nejen naše přednášky, ale současně jsme studentům nabídli i možnost absolvovat prověrky fyzické zdatnosti nanečisto přímo v prostředí školy, které dobře znají a kde se cítí dobře. Úspěšné absolvování těchto prověrek je jednou z podmínek přijetí do služebního poměru. Při testech se jim budou věnovat naši zkušení příslušníci, testy budou ihned průběžně vyhodnocovány a studenti, kteří uspějí od nás obdrží osvědčení o tělesné zdatnosti,“ uvedla vedoucí personálního oddělní.

Možnost přednášek a „přijímaček nanečisto“ nabízíme i dalším středním školám. V případě zájmu o spolupráci v této oblasti kontaktujte naše personální oddělení na níže uvedená telefonní čísla:
595 139 260
595 139 261
595 139 262
595 139 263

Další střední školy, s jejichž studenty se v nejbližších dnech potkáme jsou:

  • Střední škola elektrotechnická
  • Střední odborná škola Ahol
  • Vítkovická střední škola

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…