Vězeňská služba: Rok od zavedení Skype obhajob

18.04.2021 20:15

Přesně před rokem zahájila Vězeňská služba ČR společně s Českou advokátní komorou jedinečný projekt Skype obhajoba. Ten umožňuje všem advokátům a obhájcům komunikovat s jejich vězněnými klienty vzdáleně pomocí počítače.

Vězeňská služba: Rok od zavedení Skype obhajob
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

očty provedených video hovorů projektu Skype – obhajoba se postupně zvyšují. Od spuštění až do konce března bylo provedeno 2 260 video hovorů. Ohlasy na tento způsob komunikace z jednotlivých věznic jsou pozitivní. A zejména v době zhoršené epidemické situace se tento způsob zajišťování kontaktu osvědčil jako efektivní alternativa k osobním návštěvám.

V praxi tento druh komunikace probíhá tak, že je vězeň předveden do místnosti, která je pro komunikaci technicky vybavena a personál věznice jej přes Skype spojí s příslušným advokátem či obhájcem. Možná doba rozhovoru byla z původní jedné hodiny navýšena na dvě hodiny. Přímá komunikace mezi vězněm a advokátem je bez účasti zaměstnanců VS ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…