Vězeňská služba: V liberecké věznici slouží několikanásobný mistr světa

30.01.2023 9:02 | Tisková zpráva

Vězeňská služba ČR má ve svých řadách několikanásobného mistra světa. Václav Češka, inspektor strážní služby oddělení vězeňské stráže Vazební věznice Liberec, se nejprve aktivně věnoval na vrcholové úrovni silovému trojboji - Powerliftingu a nasbíral nesčetný počet mistrovských titulů. Od roku 2019 ale prošel zásadní proměnou - zhubl 65 kg a začal se věnovat kulturistice, kde ve sbírání titulů pokračuje.

Vězeňská služba: V liberecké věznici slouží několikanásobný mistr světa
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

V silovému trojboji - Powerliftingu se Václav Češka poprvé stal mistrem světa v roce 2016 v kategorii 140kg+ a ustanovil dosud nepřekonaný světový rekord ve dřepu 500 kg. V roce 2017 se stal absolutním vítězem Mistroství světa a ustanovil další dosud nepřekonaný světový rekord v silovém trojboji a stal se historicky prvním Čechem, který v silovém trojboji uzvedl 1 200 kg. V roce 2018 pak získal titul MS v silovém trojboji v kategorii 125kg+ a předvedl nejlepší výkon ve dřepu ze všech účastníků napříč kategoriemi. V roce 2018 ukončil aktivní závodění v silovém trojboji, víc už nebylo kam stoupat. Celkově je Václav Češka v této disciplíně držitel titulů: 5x mistr ČR, 3 x mistr SK, 1x mistr Německa, 4 x mistr Evropy, 4 x mistr světa a vítěz mnoha pohárových soutěží nejen v trojboji, ale i jednotlivých disciplín.

Václav Češka prošel od roku 2019 zásadní proměnou. Zhubl 65 kg a začal se věnovat kulturistice, kde soutěží v kategorii nad 90 kg. Fyzicky se změnil natolik, že ho lidé nepoznávají. Umístil se na 2. místě na Mistroství Čech a současně zvítězil na soutěži Prague Open. Další úspěch zaznamenal na WFF RLS PRAGUE v kategorii EXTREME, kde získal 2. místo. V roce 2021 - NABBA RLS PRAGUE OPEN PRAHA - 2. místo a v roce 2022 - NPC EVLS PRAGUE AMATEUR - 4. místo.

Václav Češka je stále papírově nejsilnější Čech. Překonat jím dosažené rekordy žádný jiný silák dosud nesvedl. Aktuálně se Češka připravuje na soutěžní sezónu letošního roku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…