Vězeňská služba: Věznice Heřmanice nabízí k pronájmu nebytové prostory

25.02.2023 9:13 | Tisková zpráva

Věznice Heřmanice nabízí k pronájmu za účelem zaměstnávání osob ve výkonu trestu odnětí svobody nebytové prostory o celkové výměře cca 198 m2.

Vězeňská služba: Věznice Heřmanice nabízí k pronájmu nebytové prostory
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Jedná se o nebytové prostory umístěné ve střežené části Věznice Heřmanice. Nabízené prostory jsou menší částí velké výrobní haly, kde se původně nacházela brusírna. Celkové rozměry nabízeného prostoru jsou v maximálních hodnotách, délka: 15,5 m; šířka 12,5 m; výška 6,9 m. Jedná se o nepodsklepenou ocelovou montovanou konstrukci s cihelnou vyzdívkou tl. 250 mm do výšky 2,1 m. Strop je tvořen krytinou z vlnitého plechu + asfaltový pás. Objekt je jednopodlažní

Osvětlení je zajištěno umělým osvětlením v podobě zářivkových těles a zároveň přirozeným světlem, které proudí polykarbonátovým zasklením v hliníkových profilech. Do prostor jsou zavedeny sítě v podobě elektřiny, vody, samostatného okruhu topení.

Při zaměstnávání osob ve výkonu trestu odnětí svobody musí být respektována specifika daná vlastním výkonem trestu odnětí svobody. Z pohledu zaměstnávání se jedná zejména o nekvalifikovanou pracovní sílu a fluktuaci pracovně zařazených odsouzených danou délkou trestu odnětí svobody případně dalšími omezujícími faktory (bezpečnostní, zdravotní, právní aj.), proto je vhodná jednoduchá manuální práce, která vyžaduje pouze zapracování. Z bezpečnostního hlediska nelze v rámci výroby produkovat nebezpečné výrobky, které by se daly zneužít jako střelné zbraně, omezení je rovněž kladeno na nebezpečné chemické látky a hořlaviny.

Minimální nájemné dle vyhotoveného znaleckého posudku ze dne 14. 11. 2017 pod č. 2309/17 znalcem Ing. Martinou Schulmeisterovou a navýšené o roční míru inflace z titulu pronájmu vlastních nemovitostí, zjištěnou a oznámenou ČSÚ v období let 2018 - 2023, činí částku ve výši 1 940,36 Kč měsíčně (ročně 23 284,30 Kč). K nájemnému se dále bude účtovat úhrada služeb spojených s pronájmem (energie) dle skutečných spotřeb (podružné měřiče).

Mimo nájemní smlouvu bude dále uzavřena smlouva o zaměstnávání odsouzených, která bude upravovat podmínky zaměstnávání odsouzených osob a konkrétní práci, kterou budou odsouzení realizovat.

Bližší informace poskytne Bc. David Urbančík, tel.: 602 768 111, s nímž lze rovněž dohodnout i fyzickou prohlídku objektu.

Nabídky na pronájem za účelem zaměstnávání osob ve výkonu trestu odnětí svobody mohou případní zájemci zaslat také na elektronickou adresu durbancik@vez.her.justice.cz

Základní informace o zájemci by měli obsahovat:

  • identifikaci zájemce (obchodní název, sídlo – adresa, IČO, DIČ, kontaktní údaje),
  • rámcový popis výrobního programu, který bude v pronajímaných prostorách realizován,
  • předpokládaný počet zaměstnávaných odsouzených
  • předpokládaný termín zavedení výrobního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…