Vězeňská služba: Vlna veder ve věznicích

21.07.2022 18:11 | Tisková zpráva

Ne ve všech věznicích dneska platí, že v nich sedí odsouzení pěkně v chládku. Toto rčení bezesporu splňuje bývalý hrad Mírov, kde je kamenné zdivo mnohde tlustší než jeden metr a působí tak jako přirozená klimatizace. Ve většině našich dalších vězeňských objektech se ale v těchto dnech také potýkáme s extrémními teplotami. Mimořádná opatření jsou proto přijímaná jak ve směru k zaměstnancům, tak k vězněným osobám a chovancům.

Vězeňská služba: Vlna veder ve věznicích
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Většina kanceláří zaměstnanců a příslušníků není klimatizovaná. V některých věznicích proto vedení povolilo úpravu pracovní doby, kdy je možné přijít do práce před začátkem klasické pracovní doby a o to dříve odejít. Jinde přistoupili ke zkrácení pracovní doby za předpokladu splnění všech uložených úkolů a pokud to povaha práce či služby dovolí. Samozřejmostí je zajištění dostatečného pitného režimu.

Také vězněné osoby a chovanci mají navýšen pitný režim včetně minerálních ochranných nápojů. V ubytovnách odsouzených, v případě zajištění odpovídajícího pořádku a kázně, jsou v případě extrémních teplot povoleny úlevy vzhledem k odívání odsouzených. Na sobě tedy mohou mít nátělníky a krátké šortky. V případě zvýšeného počtu venkovních aktivit je navyšován interval sprchování. Odsouzení, kteří pracují na venkovních pracovištích, mají povoleny pokrývky hlavy, současně mají přizpůsobenu pracovní dobu tak, aby tyto činnosti nevykonávali v době nejvyšších teplot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…