Vězeňská služba: Yellow Ribbon Run na podporu integrace lidí s trestní minulostí vrcholí

20.06.2022 11:48 | Tisková zpráva

Sedmý ročník osvětového běhu Yellow Ribbon Run (YRR) na podporu integrace lidí po výkonu trestu je naplánován na 21. června 2022 v pražském Aktivním lesoparku Řepy. Bude věnován dětem vězněných rodičů.

Vězeňská služba: Yellow Ribbon Run na podporu integrace lidí s trestní minulostí vrcholí
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Patronkou dětí YRR je moderátorka České televize Barbora Černošková. V rámci dětského programu bude o děti pečovat spolu s dalšími moderátory České televize, podpořit je přijde také biatlonista Michal Krčmář.

Projekt Yellow Ribbon je rozložen do několika akcí, letos jsou to zejména virtuálními běhy ve věznicích, kterých se účastnilo již 80 odsouzených. Tyto běhy budou pokračovat až do termínu hlavního závodu Yellow Ribbon Run, který tradičně propojuje lidi ze státního, neziskového i komerčního sektoru s odsouzenými i bývalými odsouzenými běžci. Ambasadorem Yellow Ribbon Run je herec a scénárista Petr Čtvrtníček. Součástí pořádající platformy je také sportovec a filantrop Tomáš Slavata.

„Velmi si vážíme toho, že všechny pořádající organizace uskutečňují aktivity, které podporují rodinu a děti. Vězeňská služba pořádá například Dny otců nebo Den s dítětem, matky podporuje Věznice Světlá nad Sázavou. Probační a mediační služba pracuje s mladistvými, kteří jsou účastníky trestných činů nebo přímo jejich obětmi. RUBIKON Centrum také pomáhá rodičům ve věznicích. Tomáš Slavata pořádá závody pro děti z dětských domovů. Proto jsme se rozhodli na děti poukázat a uspořádat letošní ročník tak, aby si odnesly hezkou zkušenost. Některé z nich budou mít příležitost setkat se s vězněným rodičem, což je mimo brány věznice vždy vzácný zážitek,“ říká Gabriela Slováková, iniciátorka Yellow Ribbon Run ČR.

Jak vypadá nástup do vězení a co asi prožijí rodiny odsouzených můžete vidět v klipu, který se natáčel ve Věznici Kuřim (ZDE).

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí

Běh se žlutou stužkou a akce Yellow Ribbon
Termín: 21. 6. 2022
14:00 ZAHÁJENÍ PROGRAMU
16:00 REGISTRACE NA MÍSTĚ
16:30 - 17:30 DĚTSKÉ
18:00 ŠTAFETOVÝ ZÁVOD
Místo: Aktivní lesopark Řepy, Praha 17
Doprovodný program: výstava, fotokoutek, občerstvení
REGISTRACE ZDE

Virtuální závod Yellow Ribbon Run
Termín: 1. 6. 2022 – 21. 6. 2022
Závod: libovolná trasa v lese, v parku, ve městě, 2 nebo 4 km
REGISTRACE ZDE

Yellow Ribbon Run (YRR)/Běh se žlutou stužkou - cílem projektu je bořit předsudky, dát lidem s trestní minulostí a jejich rodinám druhou šanci na slušný život, přispět tak k prevenci kriminality, snížení recidivy a větší bezpečnosti ve společnosti.
Projekt Yellow Ribbon Run (více ZDE) spoluorganizuje Vězeňská služba ČR, nezisková organizace RUBIKON Centrum, Slavata Triatlon Tour a Probační a mediační služba za finanční podpory několika partnerů. V roce 2021 se do závodu registrovalo více než 650 lidí.
Partnery projektu jsou generální partner pojišťovna D.A.S., Praha 17, Jihomoravský kraj, Kostelecké uzeniny, Odkolek, Lesy ČR Hamerník, Jipo Car, A-GIGA, Norské velvyslanectví, Dřevotrading, Hotel Hilton Prague, Kafebouda, Česká pošta, Vězeňská duchovenská péče, Futaba, Bahn-mi-ba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na Energetické burze ČMKB

9:33 17. týden na Energetické burze ČMKB

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly v 17. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 441 ti…