Vězeňská služba: Zakončení kurzu Vězňova cesta

24.01.2024 7:05 | Tisková zpráva

Ve středu 8 odsouzených úspěšně ukončilo kurz "Vězňova cesta", který ve vazební věznici realizovala nezisková organizace Mezinárodní vězeňské společenství (MVS). Při této příležitosti také s ředitelkou MSV Gabrielou Kabátovou pohovořil ředitel vazební věznice, přičemž společně diskutovali zejména možnosti další případné spolupráce.

Vězeňská služba: Zakončení kurzu Vězňova cesta
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Následně v kapli vazební věznice převzali absolventi kurzu certifikáty z rukou paní ředitelky a lektora Vězňovy cesty Vladimíra Bruknera, který je po dobu 8 -ti týdnů kurzem provázel. Slavnostní atmosféru podtrhlo drobné občerstvení, které zajistilo MVS.

„Vězňova cesta“ je prověřený mezinárodní program postavený na Markovu evangeliu a restorativní justici, který probíhá ve věznicích v téměř 40 zemích světa včetně ČR. Odsouzení často uvíznou v mentalitě selhání a ve špatných rozhodnutích, která vedou mimo jiné k opakování trestné činnosti. Vězňova cesta nabízí nenáročnou formou možnost hledání a nalezení duchovního směru, nebo změnu uvažování o smyslu života a jeho směrování. Cílem je, aby odsouzení pochopili svou situaci a získali naději, že zvládnou žít jinak. Výuka bývá hojně provázena dialogy odsouzených s živým zájmem o možnost osobní změny, kterou kurz nabízí na základě prakticky uchopitelných interpretací evangelia Markova a videí, přinášejících svědectví vězněných osob z celého světa.

O projektu více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Infocentru  Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

11:46 ČEZ: V Infocentru Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

Že „Elektřina není nuda“ se mohou přesvědčit, a sami si i vyzkoušet, sobotní návštěvníci Informačníh…