Vězeňská služba obdaruje malé pacienty Fakultní nemocnice v Motole mikulášskou nadílkou

28.11.2023 10:01 | Tisková zpráva

Již tradičně obdaruje Vězeňská služba ČR malé pacienty Fakultní nemocnice v Motole mikulášskou nadílkou. Hračky, které v letošním roce vyrobili odsouzení z Věznice Bělušice, předáme za účasti ředitele Věznice Bělušice a primářky dětské pohotovosti na Dětskou pohotovost FN Motol v pátek 1. prosince 2023 v 9,00 hod.

Vězeňská služba obdaruje malé pacienty Fakultní nemocnice v Motole mikulášskou nadílkou
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Společně s malými plyšáky budou do Motola předány také postavy Mikuláše, čerta i anděla v životní velikosti, kteří dětem zpříjemní čekání v nemocniční herně. Veškeré hračky odsouzení pod dohledem odborných zaměstnanců sami z vlastní iniciativy designově navrhli, ušili, či jinak kompletně vyrobili.

Spolupráci s FN v Motole navázala Vězeňská služba ČR již v roce 2019, kdy bylo na oddělení dětského kardiocentra transplantováno srdce tehdy pětileté Adélce, dceři a vnučce zaměstnankyň vězeňské služby. Na podporu rodiny Adélky byla uspořádána Nezávislým odborovým svazem Policie ČR a Vězeňskou službou ČR peněžní sbírka, která pomohla rodině v tíživé situaci. Současně se Vězeňská služba ČR pro dobrou věc spojila s hokejovým týmem Rytíři Kladno a na nadačním zápase v březnu 2020 byla vybrána částka 100 tisíc Kč na podporu dětského kardiocentra FN Motol. Od té doby započala naše spolupráce a každý rok potěšíme malé pacienty mikulášskou nadílkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …