Vězeňská služba zmařila pokus o útěk nebezpečného vězně

11.02.2015 14:19

Příslušníkům Vězeňské služby ČR ve Věznici Valdice se včera podařilo zmařit pokus o útěk nebezpečného vězně odsouzeného za loupež.

Vězeňská služba zmařila pokus o útěk nebezpečného vězně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vězení, ilustrační foto

Vězeň odsouzený v roce 2010 k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 13 roků se pomocí improvizovaných nástrojů pokoušel probourat zdí ubytovny do prostoru věznice a odtud chtěl blíže neurčeným způsobem utéci z jejího areálu. 

Pokus o útěk byl zjištěn při mimořádné dílčí prohlídce cely uvedeného odsouzeného. U stropních mříží zde byly nalezeny improvizované nástroje: dláta a tyč sloužící k bourání zdiva, dvacetimetrové lano vyrobené z provázků, kovová kotva, kladka ke slanění a vzpěra hromosvodu, určená rovněž k hloubení.
Vězni se podařilo vyhloubit ve zdi otvor velikosti asi 30 x 40 cm a hloubce až 30 cm; vydlabané cihly byly nalezeny zabalené do přebytečné deky a ukryté v nepoužívané skřínce. Otvor ve zdivu byl zamaskovaný ručníkem.

Vězeň podezřelý z přípravy útěku se ke svému činu doznal. Utéci se prý pokusil z důvodu svého dlouholetého trestu. Jeho spoluvězeň, rovněž odsouzený za závažnou trestnou činnost k dlouholetému vězení, o přípravě útěku údajně nic nevěděl, bourání zdiva se zřejmě odehrávalo v době, kdy v cele nebyl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…