Víkend knihy v obchodním centru

19.03.2014 16:30

Přímo pod hvězdami budou herci ostravského loutkového divadla předčítat malým návštěvníkům ostravského Avion Shopping Parku oblíbené pohádky. Rodiče se mezitím v útulné čítárně budou doslova pročítat víkendem.

Víkend knihy v obchodním centru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Knihovna, ilustrační foto

Ve dnech 22. a 23. března proběhne v tomto obchodním centru víkend knihy pořádaný v rámci Měsíce čtenářů. Ten již popáté vyhlásil Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky (SKIP). A protože v březnu by podle tradice měl být v centru zájmu čtenář, a to i ten, který ještě neumí číst nebo dokonce nikdy nebyl v knihovně, připojil se k akci i ostravský Avion, v němž jsou hned dvě knihkupectví. Naproti prodejny KFC u vchodu z ulice Výškovické tak již v těchto dnech vzniká ve spolupráci s knihkupectvím KOSMAS, Knihovnou města Ostravy a obchodním domem IKEA pohodlně vybavená čítárna nejen pro dospělé, ale i pro děti. Ta bude denně otevřena od 10 do 21 hodin a příchozí zde budou moci dokonce v rámci knižního bazárku (ten potrvá až do neděle 5. dubna) vyměnit své knihy za ty, které ještě nečetli.

,,V prostoru čítárny (vedle Marks & Spencer) postavíme navíc stan, v němž vznikne mobilní planetárium. To se bude líbit určitě nejen dětem, pro které je určeno, ale i jejich rodičům. Nechat si předčítat knihu a koukat u toho na hvězdy, to bude moci o tomto víkendu u nás každý malý návštěvník," uvedla Kateřina Ježková, ředitelka Avion Shopping Parku v Ostravě a dodala, že se zde bude probíhat také promítání krátkých dětských filmů a děti si zde v dílničkách budou moci vyrobit vlastní záložky do knih. Zpomalte alespoň na pár chvil, usaďte se pohodlně pod lampou a začtěte se do řádků knihy. Prožijte dva dny plné četby, novinek, her a zábavy.

Historie Měsíce knihy se začala psát v roce 1955, kdy proběhl první ročník. Organizátoři však měli na co navázat, už za první republiky probíhaly pod patronací Svazu knihkupců a nakladatelů tzv. Týdny knihy. Po roce 1989 přestal být Měsíc knihy oficiální akcí řízenou z ministerstva a postupně téměř zanikl. Na jeho místo nastoupil Měsíc čtenářů, který již pátým rokem vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…