Viktor Fiala je novým generálním ředitelem společnosti SAFINA

08.12.2014 17:25

Společnost SAFINA, a.s., přední evropský zpracovatel materiálů s obsahem drahých kovů, oznamuje změnu na pozici generálního ředitele. Stal se jím Viktor Fiala (53), který ve společnosti působil od roku 2009 jako obchodní ředitel.

Viktor Fiala je novým generálním ředitelem společnosti SAFINA
Foto: Safina
Popisek: Zlato, ilustrační foto

Změna na nejvyšším postu společnosti souvisí se změnou vlastníka, kterým je od 18. listopadu 2014 nadnárodní společnost Renova Group. Viktor Fiala střídá na pozici generálního ředitele Tomáše Plachého a jeho současné priority jsou zaměřeny na plnou integraci společnosti včetně dceřiných firem společnosti SAFINA do struktur nového vlastníka, posílení globální pozice společnosti využitím synergií skupiny a rozšíření portfolia jejích produktů se zaměřením na vyšší přidanou hodnotu.  

Viktor Fiala má dlouholeté zkušenosti z řídicích funkcí ze širokého spektra průmyslových sektorů. Dva roky vedl investiční projekty v Lesy Krnov, poté sedm let působil jako ředitel společnosti KKH Brno, firmy zaměřující se na tepelnou techniku. Od roku 2002 do 2004 byl obchodním ředitelem a členem představenstva největšího tuzemského výrobce nábytku Jitony. V nábytkářském sektoru zůstal i na své další pozici, kdy byl v letech 2004 až 2009 zodpovědný za restrukturalizaci společnosti Terco CB v Telči. V roce 2009 nastoupil do společnosti SAFINA, a.s. jako obchodní ředitel. Zde vedl obchodní aktivity na českém trhu i výrazně pro-exportně orientovanou strategii se zaměřením na klíčové trhy na evropském,  americkém a asijském kontinentu. 

Viktor Fiala vystudoval obor projektování a konstrukce letadel na Fakultě strojního inženýrství VUT v Brně. Po absolvování se věnoval akademické a výzkumné činnosti. V 1985-88 byl zaměstnán ve Výzkumném ústavu elektrických spojů točivých a následně zastával místo odborného asistenta na domovské katedře letadel na FS VUT v Brně.

Viktor Fiala se zajímá o turistiku a sport a hovoří anglicky a německy.

SAFINA, a.s. je společností s uceleným výrobním programem v oblasti zpracování a výroby produktů z drahých  a neželezných kovů, včetně jejich recyklace. Hlavní průmyslová zaměření společnosti jsou výroba a recyklace pro elektrotechnický, automobilový, chemický a sklářský průmysl. Klíčovou činností společnosti je také výroba a prodej investičních drahokovových destiček a slitků, které se vyrábí především z kovů jako je zlato, stříbro a platina. Výroba SAFINY je založena na environmentálním managementu a nejnovějších inovacích v oboru. SAFINA, a.s. je součástí přední mezinárodní skupiny Renova Group s globální působností, která vlastní a spravuje aktiva v oblasti metalurgie, těžebního, chemického, stavebního, dopravního, energetického a telekomunikačního průmyslu, high-tech inženýrství, veřejných služeb a finančnictví.

www.safina.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…