Vláda: O velikonočním víkendu si Benešovu vilu prohlédlo 320 zájemců

19.04.2022 14:53 | Tisková zpráva

O velikonočním víkendu od pátku 15. do neděle 17. dubna 2022 odstartoval za velkého zájmu veřejnosti letošní cyklus dnů otevřených dveří pořádaných Úřadem vlády ČR.

Vláda: O velikonočním víkendu si Benešovu vilu prohlédlo 320 zájemců
Foto: Radek Kraus
Popisek: Benešova vila

Na úvod byla veřejnosti zpřístupněna vila Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí. Příležitost prohlédnout si tento architektonicky i historicky cenný objekt během tří svátečních dnů využilo celkem 320 návštěvníků.

Vila Hany a Edvarda Benešových postavená v letech 1930 až 1931 ve stylu jihofrancouzských venkovských sídel sloužila jednomu z nejvýznamnějších politiků prvorepublikového Československa a jeho choti jako letní sídlo. Od roku 1990 ji spravuje Úřad vlády ČR. V současnosti slouží jednak k reprezentačním účelům, ale především jako památník manželů Benešových, kteří našli v areálu rozlehlého anglického parku i místo posledního odpočinku. Vila i okolní park jsou součástí komentované prohlídky, během níž návštěvníci nahlédnou do života manželského páru, do československé historie i do krás meziválečné architektury.

Úřad vlády ČR na letošní rok, opět ve spolupráci s Národním muzeem, které provozuje rezervační systém vstupenek, plánuje v rámci série dnů otevřených dveří zpřístupnit Benešovu vilu pravidelně o víkendech a státních svátcích až do 30. října. Dny otevřených dveří budou probíhat i v dalších historických objektech spravovaných Úřadem vlády – Lichtenštejnském paláci, Hrzánském paláci, Kramářově vile a Strakově akademii. Kompletní rozpis dnů otevřených dveří naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…