Vláda mimo jiné projedná koncepci rozvoje vyšetřování kybernetické kriminality

07.07.2017 18:01

V pondělí 10. července 2017 od 10.00 hodin se ve Strakově akademii uskuteční schůze vlády ČR. Na programu budou mimo jiné tyto body:

Vláda mimo jiné projedná koncepci rozvoje vyšetřování kybernetické kriminality
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 315/2011 Sb., o zkušebním řádu zkoušky odborné způsobilosti žadatele o vydání zbrojního průkazu skupiny A až E,
předkládá ministr vnitra
Nařízení vlády sjednocuje pravidla pro provádění zkoušek odborné způsobilosti žadatelů o vydání zbrojního průkazu skupin A až E. Dosavadní podzákonné předpisy se v některých ustanoveních překrývají, což umožňuje nejednoznačných výklad ze strany zkušebních komisařů.

Koncepce rozvoje schopností Policie České republiky vyšetřovat kybernetickou kriminalitu,
předkládá ministr vnitra Cílem aktualizované koncepce je popsat současný stav v oblasti vyšetřování kybernetické kriminality včetně pokroku, kterého již bylo dosaženo, a vytyčit vize budoucího směřování Policie ČR včetně časového a finančního rámce.

Souhrnný akční plán Strategie restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje,
předkládají ministr průmyslu a obchodu a ministryně pro místní rozvoj
Akční plán, připravený Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem pro místní rozvoj na základě usnesení vlády z 9. ledna 2017, shrnuje návrhy nadregionálních a regionálních opatření, která mají pomoci restrukturalizovat zmíněné kraje. Je založen na návrzích akčních plánů, které byly zpracovány zmocněncem vlády pro řešení problémů spojených s revitalizací Moravskoslezského, Ústeckého a Karlovarského kraje a jeho zástupkyní pro Ústecký a Karlovarský kraj.

Návrh nařízení vlády o stanovení výjimek z vízové povinnosti a z osvobození od vízové povinnosti,
předkládá ministr zahraničních věcí
Cílem navrhovaného nařízení je jednotně upravit výjimky z vízové povinnosti a z osvobození od vízové povinnosti, kterým se stanoví seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci musí mít při překračování vnějších hranic vízum, jakož i seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci jsou od této povinnosti osvobozeni.

Návrh nařízení vlády o stanovení podrobností souvisejících s vydáním povolení k dlouhodobému pobytu za účelem investování,
předkládají ministři průmyslu a obchodu a vnitra
Cílem speciálního vízového programu pro investory je vytvořit prostředí vstřícné k potenciálním investorům, a podpořit tak příliv přímých zahraničních investic a zvyšování konkurenceschopnosti celé ČR.

Národní zpráva České republiky pro účely Společné úmluvy o bezpečnosti při nakládání s vyhořelým palivem a o bezpečnosti při nakládání s radioaktivními odpady,
předkládají předseda vlády a předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost
Zpráva hodnotí stav implementace jednotlivých ustanovení Společné úmluvy v podmínkách České republiky (v obecné rovině, tj. legislativně právní úpravu dané problematiky, v rovině praktické, tj. konkrétní naplnění jednotlivých ustanovení Společné úmluvy v podmínkách jaderných elektráren Dukovany a Temelín, SÚRAO, ÚJV Řež, a. s., a Centra výzkumu Řež, s. r. o.).

Národní jednotka využívající jmennou evidenci cestujících v boji s terorismem (Implementace směrnice PNR),
předkládá ministr vnitra
Účelem materiálu je návrh postupu praktické implementace směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/681 o používání údajů jmenné evidence cestujících (PNR) pro prevenci, odhalování, vyšetřování a stíhání teroristických trestných činů a závažné trestné činnosti. Vznikne jednotka pro zpracování údajů v rámci policie ČR a bude vytvořen informační systém.

Kompletní program schůze vlády najdete ZDE. Po skončení zasedání vlády najdete ZDE informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také ZDE nebo ZDE.

Termín
10. července 2017

Místo
Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program
9.55 – fototermín před začátkem jednání
13.00 – tisková konference
(čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…