Vláda schválila mandát pro premiéra Sobotku na sociální summit EU v Göteborgu

06.11.2017 13:45

Vláda dnes schválila mandát pro premiéra Bohuslava Sobotku na sociální summit EU ve švédském Göteborgu. Summit proběhne 17. listopadu. Zároveň se kabinet zabýval přípravou české pozice na summit Východního partnerství, který se uskuteční 24. listopadu v Bruselu.

Vláda schválila mandát pro premiéra Sobotku na sociální summit EU v Göteborgu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Mimořádný neformální summit proběhne v Göteborgu v pátek 17. listopadu a bude se věnovat problematice sociální politiky. Tuto oblast vláda intenzivně řešila po celé funkční období. Premiér proto bude ve Švédsku bilancovat výsledky své vlády v rámci panelu Přístup na trh práce, což je pro ČR velmi úspěšná oblast. Vládě se v uplynulých letech podařilo snížit míru nezaměstnanosti na méně než tři procenta, a Česká republika je tak aktuálně premiantem v rámci EU.

Na okraj sociálního summitu proběhne také další kolo vyjednávání o budoucnosti EU, které povede předseda Evropské rady Donald Tusk. Lídři EU se tentokrát zaměří na vzdělávání a kulturu.

Vláda se dnes zabývala také pozicí na summit Východního partnerství. Ten se uskuteční 24. listopadu v Bruselu. V pořadí pátý summit by měl potvrdit angažovanost EU ve východní Evropě a stanovit výhled do budoucna s cílem posílit stabilitu a odolnost partnerských zemí. Spolupráce v rámci Východního partnerství je pro ČR zásadní prioritou české zahraniční politiky. Byla to právě Česká republika, která v roce 2009 stála za vznikem této iniciativy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …