Vlakem Českých drah na Aviatickou pouť do Pardubic

30.05.2014 12:03

O tomto víkendu 31. května a 1. června se koná na pardubickém letišti 24. ročník tradiční Aviatické poutě, letos s podtitulem Rytíři nebes.

Vlakem Českých drah na Aviatickou pouť do Pardubic
Foto: red
Popisek: ČD - logo

České dráhy nabízejí návštěvníkům této oblíbené letecké show zvýhodněnou zpáteční jízdenku VLAK+, se kterou ušetří 25 % z obvyklé ceny zpáteční jízdenky. Mezi pardubickým hlavním nádražím, Rosicemi nad Labem a zastávkou Pardubice závodiště budou jezdit posilové vlaky, ze závodiště přímo do areálu letiště pak pojede kyvadlový Letištní expres. U pokladních přepážek Českých drah po celé republice si můžou návštěvníci koupit nejen zvýhodněné jízdenky, ale nově také vstupenky na akci.

 Cestující, kteří vyrazí na Aviatickou pouť do Pardubic z libovolné zastávky, kde zastavují vlaky Českých drah, mohou ve 2. třídě všech vlaků ČD využít zvýhodněné zpáteční jízdenky VLAK+. Cena těchto jízdenek odpovídá ceně základní zpáteční jízdenky pro 2. třídu se slevou 25 %. Jízdenky VLAK+ musí být vystaveny do stanice Pardubice hl.n. nebo Pardubice závodiště a při cestě zpětmusí být označeny razítkem, které cestující dostanou na stánku Českých drah v areálu letiště.

 Po příjezdu na pardubické hlavní nádraží mohou návštěvníci akce pokračovatposilovými kyvadlovými spoji až do zastávky Pardubice závodiště. Některé z nich budou zajišťovány oblíbenou historickou motorovou soupravou M 131 „Hurvínek“. Na zastávce Pardubice závodiště také mimořádně zastaví vybrané spoje, které tudy běžně projíždějí. Půjde o sobotní vlaky Os 5310 z Havlíčkova Brodu (příj. 12:01) a Os 5374 z Chrudimi (příj. 19:35) a nedělní osobní vlaky Os 5310 z Havlíčkova Brodu (příj. 12:01), Os 5337 a Os 5373 z Pardubic hl.n. (příj. 15:08 a 17:15) a Os 5374 z Chrudimi (příj. 19:35). Z této zastávky je možné pokračovat až na pardubické letiště „Letištním expresem“ Českých drah. Posilovými vlaky i Letištním expresem může cestovat každý, kdo má koupenou vstupenku na Aviatickou pouť, jízdenka je zahrnuta ve vstupném.

Mezi hlavní lákadla Aviatické pouti budou patřit vyhlídkové lety v klasickém vrtulníku Bell 47 známém za seriálu M. A. S. H. nebo ukázka záchrany „sestřeleného“ pilota z nepřáteli ovládaného území za pomocí bojových vrtulníků Mi-171Š. K vidění bude i plnohodnotný trojplošník Fokker Dr. I, představení trojice dvouplošníků Bücker Bü 131 německé skupiny Bavarian Bücker Formation a tradiční ukázky našich vojenských pilotů s JAS-39C Gripen, L-159A Alca a bojovými vrtulníky Mi-35 a Mi-171Š.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Pro sídlo správy chráněné krajinné oblasti Soutok zvítězila nabídka města Lanžhot

16:46 AOPK ČR: Pro sídlo správy chráněné krajinné oblasti Soutok zvítězila nabídka města Lanžhot

Zároveň byly shromážděny nabídky vhodných míst a objektů pro umístění Domu přírody Soutoku.