Vojenské lesy a statky spustily e-shop se zvěřinou a biohovězím ze Šumavy, nově je nabízejí i v Praze

04.03.2023 14:29 | Tisková zpráva

Vojenské lesy a statky ČR (VLS) spustily e-shop s nabídkou zvěřiny a biohovězího masa ze Šumavy. Nabídka je určená jak domácnostem, tak i velkoodběratelům, především restauracím a cateringovým společnostem. Vedle dvou výdejních míst na Českokrumlovsku si zákazníci mohou nechat produkty dopravit také do Prahy, kde výdej nově funguje v sídle státního podniku v Dejvicích.

Vojenské lesy a statky spustily e-shop se zvěřinou a biohovězím ze Šumavy, nově je nabízejí i v Praze
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Elektronický obchod státního podniku, který hospodaří v šesti lokalitách v Čechách i na Moravě se strategickým významem pro obranu státu, nabízí zvěřinu výhradně ze šumavských honiteb vojenských lesů ve vojenském újezdu Boletice a jeho okolí. K dostání je zde jelení, srnčí a černá zvěřina (prase divoké). Také biohovězí produkty v nabídce dodávají šumavské farmy VLS, které hospodaří výhradně v standardu ekologického zemědělství.

„Veškerá produktová nabídka má jeden společný jmenovatel, původ v unikátních mimořádně čistých přírodních lokalitách. Honitby i pastviny státního podniku jsou převážně součástí přírodních území v Chráněné krajinné oblasti Šumava a evropsky významné lokalitě Ptačí oblast Boletice (Natura 2000). Zvěř i dobytek žije v prostředí, které bylo uchráněno intenzivního civilizačního vlivu, v místech, jimž se po desetiletí vyhnulo intenzivní zemědělství s použitím chemizace půdy. Jde tedy o produkty s nejvyššími standardy kvality,“ vysvětluje ředitel šumavské divize VLS Michal Frnoch.

V nabídce e-shopu ze zpracovatelského závodu VLS v šumavských Chvalšinách je steakové i další hovězí maso, svíčková hovězí i jelení, srnčí a jelení hřbet, ale i zvěřinové a hovězí maso zpracované na guláš. Hovězí zadní zde zákazník pořídí například za 239 korun, nabídka zpracovaného jeleního masa začíná na 160 korunách, srnčího na 240 korunách a prase divoké na 140 korunách.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jan Bartošek byl položen dotaz

K čapímu hnízdu

Dobrý den, podle mě je hlavní problém v tom, že kauza po tolika letech nebyla uzavřena, vás tento fakt neznepokojuje? Padni komu padni, ale aby jak je možné se soudy tak vlečou? To není jen tento případ

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

NZM Kačina: Podzimní voňavé zámecké čajování a zakončení hlavní návštěvnické sezóny

22:03 NZM Kačina: Podzimní voňavé zámecké čajování a zakončení hlavní návštěvnické sezóny

V sobotu 25. října od 10 do 17 hodin zveme milovníky čajů a podzimních dobrot na Zámecké čajování.