Vyjíždí Kinematovlak, navštíví rekordních 17 měst

13.05.2015 19:20

Podvanácté vyjíždí v rámci doprovodného programu ZLÍN FILM FESTIVALU Kinematovlak Českých drah.

Vyjíždí Kinematovlak, navštíví rekordních 17 měst
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Dnes zahájil svou cestu na břeclavském nádraží. Během tří týdnů projede sedmnáct měst napříč celou republikou a 29. května zamíří na zahájení 55. ročníku zlínského festivalu do Zlína, kam se opět vrátí na slavnostní zakončení 4. června. Loni navštívilo pojízdné kino přes pět tisíc dětí. Letos se nabídka rozšiřuje o víkendové promítání s doprovodným zábavným programem.

Cílem projektu je přivézt netradiční zážitek dětem do menších měst, představit jim něco ze slavné filmové tvorby a okusit festivalovou atmosféru. Loni navštívilo Kinematovlak přes pět tisíc dětí, jízda trvala čtrnáct dnů, projela dvanáct měst a denně nabídla divákům dvanáct dětských filmů a pohádek. I letošní ročník nabídne dvanáct projekcí denně, od 9:00 do 15:30 v půlhodinových intervalech. Děti nejdříve projdou historickým vagónem s výstavou a výkladem o historii železnice a před samotným promítáním si můžou pohrát ve Vláčku Hráčku. Tradičně přijede Kinematovlak do dějiště festivalu 29. května na slavnostní zahájení, dětem bude promítat přímo na nádraží Zlín střed, kde svoji pouť 4. června také ukončí.

Kinematovlak

Projekt pojízdného kina na kolejích vznikl v roce 2004 ve spolupráci Českých drah a Mezinárodního festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. Od prvopočátku si tento projekt kladl za cíl přivážet filmy a pohádky dětem, které se do Zlína na festival nedostanou. Projekce jsou zdarma a denně se promítne dvanáct filmů. Letošní ročník navíc nabízí víkendové promítání s doprovodným programem.

Tři vagóny zábavy

Kinematovlak se skládá z kinovozu, který je vybaven promítací technikou, sedadla jsou stupňovitě uspořádána jako v klasickém kině, sál je zatemněný, klimatizovaný a jeho kapacita je 36 míst. Vlak ještě doplňuje historický vůz, ve kterém si mohou návštěvníci prohlédnout výstavu s železniční tématikou, a také Vláček Hráček, herna, kde se mohou děti zabavit při čekání na promítání.

Plán cesty Kinematovlaku 2015:

13. 5. – Břeclav
14. 5. – Znojmo
18. 5. – Mariánské Lázně
19. 5. – Cheb
20. 5. – Most
21. 5. – Česká Lípa
22. – 24. 5. – Děčín
25. 5. – Nymburk
26. 5. – Pardubice
27. 5. – Přerov
28. 5. – Otrokovice
29. 5. – Zlín (zahájení ZFF 2015)
30. 5. – Valašské Meziříčí
31. 5. – Horní Lideč
1. 6. – Vsetín
2. 6. – Kroměříž
3. 6. – Uherské Hradiště
4. 6. – Zlín (ukončení ZFF 2015).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…