Výroční konference ROP Střední Morava vyhodnotí přínosy evropských fondů pro region

30.09.2015 7:35

Ve středu 30. září se v Přerově uskuteční Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava. Na programu je shrnutí výsledků ROP, vyhodnocení jeho přínosů, sdílení praktických zkušeností příjemců dotací a také srovnání uplynulého a nového programového období. Prostřednictvím zajímavých hostů nabídne konference jak globální, tak i regionální pohled na evropské fondy.

Výroční konference ROP Střední Morava vyhodnotí přínosy evropských fondů pro region
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

ROP Střední Morava zodpovídal v programovém období 2007-2013 za uplatnění 18,3 miliardy korun v Olomouckém a Zlínském kraji. Dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj podpořily na střední Moravě celkem 1 213 projektů v oblasti dopravy, rozvoje měst a obcí a cestovního ruchu. Jak konkrétně byly tyto prostředky využity, co všechno díky nim vzniklo a s jakými výsledky a přínosy, je hlavním tématem konference, která nese podtitul „18,3 miliardy pro Olomoucký a Zlínský kraj“. Konference se uskuteční ve středu 30. září v kongresovém sále Hotelu Jana v Přerově.

O svých zkušenostech s plánováním a realizací projektů budou na konferenci mluvit zástupci krajů, měst, obcí a podnikatelů. Jak dotace z ROP Střední Morava ovlivnily strategický rozvoj krajů přednese hejtman Olomouckého kraje Ing. Rozbořil a statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Ing. Drozd. O zkušenosti měst s dotacemi se podělí např. senátor a starosta města Šumperk Mgr. Brož a primátor Zlína MUDr. Adámek. Vystoupí také známý ekonom Ing. Petr Zahradník, MSc., který bude mluvit o přínosech evropských fondů a nový přístup a využití evropských fondů v aktuálním období přiblíží Mgr. Neveselá z Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Vystoupí ale i další zajímaví hosté, kteří mají s čerpáním evropských dotací bohaté zkušenosti.

Konferenci pořádá Regionální rada regionu soudržnosti Střední Morava. Program konference je zveřejněn na http://www.rr-strednimorava.cz/file/5321/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…