Výroční zpráva Státní veterinární správy za rok 2018

11.05.2019 19:17

Rok 2018 byl pro státní veterinární dozor z hlediska výskytu nákaz i dozoru v oblasti hygieny potravin živočišného původu klidnější než extrémně náročný rok 2017.

Výroční zpráva Státní veterinární správy za rok 2018
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Území ČR se vyhnula vysoce patogenní ptačí chřipka a na ústupu byl africký mor prasat (AMP). Veterinární inspektoři nemuseli řešit ani tak rozsáhlé mezinárodní aféry týkající se zdravotně závadných potravin, jako předloni. Přesto celkový počet kont­rol v oblasti hygieny potravin meziročně vzrostl. Stále větším společenským tématem se stává životní pohoda zvířat (welfare). Počet obdržených podnětů v této oblasti loni dále rostl a Státní veterinární správa řešila v řadě regionům několik svým rozsahem či závažností dosud ojedinělých případů týrání zvířat.

Nejdůležitější zprávou loňského roku, je že se díky souboru důsledně uplatňovaných opatření podařilo zabránit šíření AMP v populaci prasat divokých a ochránit chovy domácích prasat před zavlečením nákazy. Od poloviny března 2019 je ČR opět rozhodnutím Komise oficiálně zemí bez výskytu AMP.

Výroční zpráva přináší detailní pohled na působnost a činnost Státní veterinární správy v roce 2018 a její součástí jsou také výsledky odborných činností úřadu za rok 2018.

Výroční zprávu Státní veterinární správy za rok 2018 naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…