Výstava v Senátu představí životní příběh operní divy Jarmily Novotné

03.04.2017 8:35

Představení pozoruhodného životního příběhu a hvězdné kariéry slavné operní pěvkyně Jarmily Novotné, jejíž 110. výročí od narození si letos připomínáme, je hlavním tématem výstavy s názvem Jarmila Novotná: Operní diva. Expozice v Mytologické chodbě Valdštejnského paláce je od 30. března do 28. května 2017, návštěvníci z řad veřejnosti si ji mohou prohlédnout každý víkend a ve státní svátky.

Výstava v Senátu představí životní příběh operní divy Jarmily Novotné
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Zájemci se mohou těšit na expozici unikátních sbírkových předmětů pocházejících z depozitáře neziskové organizace Zámek Liteň a osobní pozůstalosti Jarmily Novotné. Její nejslavnější operní i filmové role zachycují mimo jiné nainstalované velkoformátové fotografie. Jejich prostřednictvím mohou návštěvníci nahlédnout do pozoruhodného života i hvězdné kariéry úspěšné pěvkyně světové operní scény 20. století.

Expozice je realizována jako putovní prezentace sbírkových předmětů, přičemž většina exponátu v Mytologické chodbě je vystavována vůbec poprvé.

V historických prostorách Valdštejnského paláce výstavou odstartoval šestý ročník Festivalu Jarmily Novotné, který akcentuje právě 110. výročí narození umělkyně. Cílem tohoto projektu je především oživení odkazu a popularizace jména této pěvecké legendy.

Expozice probíhá pod záštitou senátora Jiřího Oberfalzera. Veřejnosti je přístupná vždy o víkendech a ve státní svátky od 10.00 do 17.00 hod. Ke zhlédnutí bude také v rámci Dne otevřených dveří 8. května, a to od 9.00 do 16.00 hod. Vstup volný.

Obrázek přidružený k tiskové zprávě

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…