Výzva zákonodárců Platformy na obranu evropské kultury a jejich hodnot

24.08.2016 14:14

Platforma zákonodárců na obranu evropské kultury a jejích hodnot vyzývá představitele českého státu, aby během schůzky vládních představitelů s německou kancléřkou Angelou Merkelovou odmítli její migrační politiku.

Výzva zákonodárců Platformy na obranu evropské kultury a jejich hodnot
Foto: Hans Štembera
Popisek: Český státní znak

Vážený pane premiére,

Platforma zákonodárců na obranu evropské kultury a jejích hodnot vyzývá představitele českého státu a zejména Vás, pane premiére, abyste během schůzky vládních představitelů s německou kancléřkou Angelou Merkelovou odmítli její migrační politiku. Ta se kancléřce vymkla z rukou, a tím ohrožuje bezpečnost nejenom svých spoluobčanů, ale i celé EU. V dnešní otevřené Evropě je zřejmé, že chybné politické kroky jedné vlády mohou mít fatální důsledky pro všechny ostatní obyvatele Evropy.

Proto požadujeme uzavření vnější schengenské hranice EU a zastavení prakticky nekontrolovatelného stávajícího toku uprchlíků.

ČR finančně podporuje obyvatele válkou a hladomorem postižených oblastí. Podílí se na provozu uprchlických táborů v bezpečných zemích. Platforma s tímto způsobem podpory, který je velmi pozitivně oceňován např. v Jordánsku, jednoznačně souhlasí. Efektivita vynaložených finančních prostředků tohoto způsobu podpory je daleko vyšší, než efektivita jiných systémů sociální podpory uprchlíkům přímo v Evropě.

Platforma však jednoznačně odmítá masívní přijímání uprchlíků do dnešní otevřené Evropy, z nichž podstatná část jsou tzv. ekonomičtí uprchlíci ze severní Afriky a z islámských zemí, kteří byli zlákáni falešnými představami o snadném životě v Evropě. Určitá část migrantů je tvořena uprchlíky, kteří představují pro bezpečnost celé Evropy, a tím i pro ČR, reálnou bezpečnostní hrozbu.

K této výzvě se připojují tito zákonodárci – členové Platformy:

Stanislav Berkovec, Petr Bratský, Jaroslav Doubrava, Petr Gawlas, Josef Hájek, Zdeňka Hamousová, Jana Hnyková, Bohuslav Chalupa, Stanislav Huml, Martin Kolovratník, Josef Kott, Martin Lank, Jana Lorencová, Miloš Malý, Pavlína Nytrová, Ladislav Okleštěk, Zdeněk Ondráček, Vladimír Plaček, Pavel Plzák, Karel Rais, Jozef Regec, Miloslava Rutová, Zdeněk Soukup, Zuzana Šánová, Jan Veleba, Vlastimil Vozka, Jaroslav Zeman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…