Z Prahy do Brna dalším moderním spojem, do dvou měsíců budou na této lince vyměněny všechny staré rychlíkové soupravy

02.03.2016 9:46

Od úterý obsluhuje rychlíky Praha – Pardubice – Česká Třebová – Brno další moderní, bezbariérová a klimatizovaná jednotka InterPanter.

Z Prahy do Brna dalším moderním spojem, do dvou měsíců budou na této lince vyměněny všechny staré rychlíkové soupravy
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Během dalších kroků, na začátku dubna a na začátku května, dojde k výměně prakticky všech starých souprav na těchto rychlících za moderní jednotky. Ty nabízejí cestujícím Wi-Fi připojení k internetu nebo elektrické zásuvky pro napájení mobilních telefonů a notebooků.

„Obyvatelé Přelouče, Chocně, Ústí nad Orlicí, Svitav, Březové nad Svitavou, Letovic, Skalice nad Svitavou a Blanska budou do dvou měsíců cestovat prakticky všemi rychlíky na lince Praha – Brno stejně komfortně, jako cestující dálkových vlaků railjet a EuroCity,“ slibuje Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za úsek osobní dopravy. Změna souprav souvisí s postupnou dodávkou rychlíkových jednotek InterPanter, která má být ukončena v květnu letošního roku.

Michal Štěpán představuje výhody nových jednotek pro zákazníky národního dopravce: „Jednotka představuje první nízkopodlažní rychlíkovou soupravu Českých drah. Díky tomu do ní velmi snadno nastoupí maminky s kočárky, lidé na invalidním vozíku, senioři nebo cyklisté. Hlavně v létě ocení cestující klimatizaci. Soupravy mají Wi-Fi připojení k internetu. V řešení jsou ještě automaty na občerstvení, které chceme během roku do vlaků instalovat.“

Jednotky svým cestujícím nabízejí elektrické zásuvky pro napájení notebooků, mobilních telefonů a dalších drobných elektronických zařízení, která dnes lidé na cestách využívají. Ve vlaku jsou připravena místa pro kočárky a oddíly pro cestující s dětmi. Hrající si děti tak nebudou během cesty rušit ostatní spolucestující.

Cestující, kteří budou pracovat na noteboku nebo si chtějí jen odložit své věci, určitě přivítají sklopné nebo rozkládací stolky u jednotlivých míst. Pro cyklisty je ve vlaku nachystáno několik míst pro uložení jízdních kol.

Od 1. března budou nasazeny nové jednotky InterPanter na rychlících 870 a 872 Slavkov a Punkva s odjezdy z Brna hl.n. v 8:57 a 10:57 hod. a příjezdy do Prahy ve 12:04 a 14:04 hod., a na vlaky 869 a 871 Špilberk a Punkva s odjezdy z Prahy hl.n. ve 13:55 a 15:55 hod. s příjezdem do Brna v 17:02 a v 19:02 hod. V dalších týdnech pak přibydou další spoje obsluhované nejmodernějšími jednotkami InterPantery. 

 

Možnosti cestování InterPantery mezi vybranými stanicemi

trasa

doba jízdy

cena s In Kartou

/ bez In Karty

Ústí nad Orlicí – Praha (154 km)

1 h 41 min.

od 109 / od 149 Kč

Svitavy – Praha (181 km)

2 h 4 min.

od 129 / od 179 Kč

Blansko – Praha (233 km)

2 h 46 min.

od 169 / od 219 Kč

Ústí nad Orlicí – Brno (101 km)

1 h 24 min.

od 75 / od 99 Kč

Svitavy – Brno (74 km)

1 h 3 min.

od 55 / od 75 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…