ZOO Dvůr Králové: Africký festival začíná již tuto sobotu

20.07.2017 20:10

V sobotu 22. července bude ve dvorské zoo zahájen tradiční Festival Africa Live plný africké hudby, tanců, umění, ale i jídla a zábavy pro děti. Hlavními hvězdami festivalu jsou zimbabwská hudební a taneční skupina IYASA, šestice muzikantů Black Messengers Afro Band a zpěvačka Noma. Festival potrvá do 30. července.

ZOO Dvůr Králové: Africký festival začíná již tuto sobotu
Foto: red
Popisek: ZOO Dvůr Králové

Pestrý program však nabízí návštěvníkům i další africká vystoupení, těšit se tak mohou na bubeníky ze států západní Afriky nebo zpěváky a tanečníky z Gambie a Senegalu.

Vybrané večery budou patřit tradiční hudbě ze všech koutů Afriky v podání skupiny Black Messengers, koncertu skupiny IYASA nebo zpěvačce Nomě, která byla minulý rok nominována na cenu Zimbabwe Women Awards (ZIWA).

Chybět nebude oblíbené promítání filmů s africkou tematikou – dojde tak třeba na film Tarzan či slavné romantické drama Vzpomínky na Afriku. První festivalovou sobotu bude večerní program doplněn úchvatnou ohnivou show.

Kromě hudebních a tanečních vystoupení mohou návštěvníci během festivalu vyslechnout řadu přednášek o životě v Africe nebo se zajít podívat na tržiště a koupit si pravý africký suvenýr nebo ochutnat domorodé speciality. Ani letos nebudou vynechány módní přehlídky kolekce Bushman a Veba Broumov.

Na své si během festivalu přijdou i děti. Každý den na ně čekají dovednostní úkoly a soutěže, za jejichž splnění získá každý malou odměnu. To vše doplněno oblíbeným malováním na obličej nebo zaplétáním typických afrických copánků.

Součástí programu bude také slavnostní pojmenování prvního mláděte hrabáče kapského, které se ve dvorské zoo narodilo na jaře tohoto roku.

Festival potrvá do neděle 30. července a vstup na něj je pro návštěvníky zoo zdarma.

Více informací najdete v Plánu akcí dvorské zoo (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…