ZZS MSK: Tři nehody motocyklistů během devadesáti minut

27.10.2013 19:53

Zdravotnické záchranná služba zasahovala v sobotu (26. 10.) u tří závažných nehod motocyklistů. Všechny se odehrály v průběhu devadesáti minut a sanitní vozy k nim spěchaly mezi půl třetí a šestnáctou odpolední.

ZZS MSK: Tři nehody motocyklistů během devadesáti minut
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Nejprve byli pracovníci krajského operačního střediska záchranné služby informováni o havárii motocyklisty v obci Raduň na Opavsku, který měl narazit do svodidel. Na pomoc jednatřicetiletému muži vzlétla posádka leteckých záchranářů z Ostravy. Pacient byl při vědomí a se zdravotníky komunikoval, utrpěl však vážné zranění páteře. Posádka jej zajistila krčním límcem, uložila do vakuové matrace a zahájila podávání léků. Za stálé monitorace životních funkcí byl postižený vrtulníkem transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Před šestnáctou hodinou vyjížděli k jinému motocyklistovi záchranáři ve Frýdku-Místku. Devatenáctiletý mladík utrpěl při nehodě stroje poranění hlavy a horní končetiny. Byl ošetřen v rámci přednemocniční neodkladné péče a předán do péče chirurgické ambulance nemocnice ve Frýdku-Místku.

Jen o pět minut později spěchali záchranáři opět ke zraněnému motocyklistovi, tentokrát do Orlové. Čtyřicetiletý jezdec se střetl s automobilem a zasahující lékař ZZS u něj zjistil poranění horní a dolní končetiny. Po prvotním odborném ošetření byl pacient přepraven a předán v orlovské nemocnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…