ZZS MSK: Tři zraněné při nehodě u Ostravy

29.01.2014 9:04

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v úterý (28.1.) odpoledne u vážné dopravní nehody poblíž Ostravy.

ZZS MSK: Tři zraněné při nehodě u Ostravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Havárii osobního automobilu u obce Velká Polom nahlásili volající krátce před půl čtvrtou s tím, že na místě jsou čtyři zranění. Operátoři záchranné služby vyslali na pomoc dvě pozemní posádky ze stanovišť v Ostravě-Martinově a vrtulník LZS. K nehodě rovněž přesměrovali posádku rychlé zdravotnické pomoci, která bez pacienta na palubě projížděla po silnici nedaleko místa události. Informovány byly rovněž ostatní složky integrovaného záchranného systému.

Posádky zdravotnické záchranné služby ošetřovaly tři osoby, ženu a dvě dívky.

Žena středního věku byla v době zásahu v bezvědomí a přímém ohrožení života, její dýchání selhávalo. Utrpěla poranění hlavy a mozku, končetin a pánve. Zasahující lékař musel zajistit její dýchací cesty a převést pacientku na umělou plicní ventilaci. Ženě byla poskytnuta kompletní přednemocniční neodkladná péče a poté ji letečtí záchranáři přepravili vzdušnou cestou do zdravotnického zařízení.

Dívka ve věku třinácti let byla rovněž v bezvědomí a také její poranění se jevilo jako život ohrožující. Lékařka záchranné služby prvotním vyšetřením zjistila poranění v oblasti hlavy a patrně také mozku. Bylo nutno provést intubaci a i v tomto případě připojení pacientky k přístrojem řízené ventilaci. Poté, co byla provedena nezbytná opatření, transportovali záchranáři postiženou sanitním vozidlem do nemocnice.

Třetí, devítiletá účastnice nehody, se zasahujícími komunikovala, záchranáři u ní zjistili zranění v oblasti horní končetiny a pánve. Prvotní ošetření dívce zajistila posádka rychlé zdravotnické pomoci, která ji také následně předala do další péče ve zdravotnickém zařízení.

Všechny tři pacientky byly předány ve Fakultní nemocnici Ostrava, a to na oddělení urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl
Tiskový mluvčí ZZS MSK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…