Za uplynulý rok přijal CzechInvest 83 žádosti o investiční pobídky

26.01.2018 20:24

V roce 2017 CzechInvest přijal 83 žádosti o investiční pobídky. Jedná se o investiční záměry v souhrnné výši přesahující 51 miliardu korun, které by měly vytvořit 7 884 nových pracovních míst.

Za uplynulý rok přijal CzechInvest 83 žádosti o investiční pobídky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

O podporu svých investičních záměrů z velké části usilovaly české a zahraniční firmy, které již v Česku působí. Ve 14 případech se jednalo o zcela nové investice.

Žádaly převážně velké podniky, 15 žádostí podaly podniky malé a střední. Nejvíce žádostí zaznamenal CzechInvest v březnu, kdy o finanční podporu požádalo 10 investorů. Zvýšený počet žádostí CzechInvest přijal také v posledních třech měsících roku.

Nejvíce investičních záměrů míří do Ústeckého (12) a dále do Středočeského kraje (11). Šest investičních záměrů pak investoři chtějí realizovat ve zvýhodněných průmyslových zónách, kde by tak díky investicím v souhrnné výši přesahující 4 miliardy korun mělo vzniknout 622 nových pracovních míst.

Z velké většiny žádají o podporu na své projekty firmy z oblasti zpracovatelského průmyslu, tradičně zejména kovodělného a kovozpracujícího, dále výroby dopravních prostředků, gumárenství a plastikářství. Vznik či rozvoj svého centra sdílených služeb, technologického centra či centra pro tvorbu softwaru chce investičními pobídkami podpořit 6 firem.

graf_PRIJATE-ZADOSTI-v-letech-2013-2017.jpg

Rozhodnutí o tom, že v Česku budou moci do budoucna investiční pobídky čerpat, obdrželo v loňském roce 74 investičních záměrů, některé z nich podané v předcházejících letech. Jedná se o investiční záměry ve výši téměř 45 miliard korun, které by měly vytvořit 8 260 nových pracovních míst. Na tyto záměry budou moci investoři od státu čerpat investiční pobídky v maximální výši 10,75 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

7:02 Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně se uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční a aut…