Za zvířaty do ZOO pojedou senioři z Prahy 2 díky finančnímu daru městské části

03.09.2014 0:00

Rada MČ Praha 2 na svém jednání 1. 9. 2014 podpořila aktivity občanského sdružení ŽIVOT 90, které se zaměřuje na pomoc seniorům a jejich blízkým v nejrůznějších situacích. Na výlet pro seniory z Prahy 2 se sníženou soběstačností či zdravotním postižením do pražské ZOO poskytne městská část Praha 2 finanční dar ve výši 50 tisíc korun.

Za zvířaty do ZOO pojedou senioři z Prahy 2 díky finančnímu daru městské části
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Městská část Praha 2 a občanské sdružení ŽIVOT 90 pořádají 23. září 2014 od 12:00 do 18:00 hodin výlet do Zoologické zahrady Praha pro přibližně 50 osamělých seniorů, obyvatel Prahy 2 se zdravotním postižením a seniorů se sníženou soběstačností. Městská část Praha 2 na tuto akci, která zahrnuje prohlídku trojské zoologické zahrady spojenou s projížďkou po Praze v mikrobusech s výkladem o zajímavých místech metropole, vyčlení finanční dar 50 tisíc korun. Jedná se o finanční prostředky, které městská část získala z rozpočtu Magistrátu hl. n. Prahy z provozu výherních hracích automatů a jsou určeny na financování programů v oblasti sociální. V případě nepříznivého počasí nahradí prohlídku ZOO návštěva Trojského zámku.

 „ Akce je určena zejména seniorům, kteří jsou odkázáni na pomoc jiné osoby, a tak tráví svůj čas většinou pouze mezi čtyřmi stěnami. Je to ten nejlepší způsob, jak staré lidi potěšit, je mezi nimi hodně takových, kteří by si sami takovýto výlet z různých důvodů dopřát nemohli,“ uvedla místostarostka Prahy 2 Kateřina Jechová.

 Občanské sdružení ŽIVOT 90 poskytuje seniorům pomoc v nejrůznějších krizových situacích, ale zaměřuje se také na nabídku volnočasových aktivit pro Pražany v důchodovém věku. Poskytuje široké spektrum sociálních služeb, včetně bezplatného sociálního poradenství a telefonní krizové a poradenské linky pro seniory.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…