Zaměstnanci skupiny ČSOB vyběhali 447 300 korun na pomoc potřebným

14.05.2012 16:16

Celkem 104 zaměstnanců skupiny ČSOB přivedla na start nedělního Volkswagen Maratonu možnost pomoci svým sportovním výkonem potřebným.

Zaměstnanci skupiny ČSOB vyběhali 447 300 korun na pomoc potřebným
Foto: ČSOB
Popisek: Volkswagen Maraton

Za každý celý uběhnutý kilometr svého zaměstnance totiž ČSOB poukázala na konto Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové 100 korun. Zaměstnanci banky vyběhali v maratonu 210 000 korun a v půlmaratonu 237 300 korun, celkem tedy 447 300 Kč.

Za banku běželo 28 jednotlivců. Pod hlavičkou ČSOB běželo také 18 štafet. Na start se postavil i maratonský tým (Martin Kosobud, Petr Bureš, Martin Pejsar a Luboš Kušnír), kdy každý z členů týmu běžel celý maraton.  Výsledný součet jejich časů (11h:11min:18s) neměl na trati konkurenci a tým tak vybojoval první místo v týmovém závodě.

Trénink na maraton byl nejen fyzicky, ale i časově náročný. Všichni běžci museli zapracovat na své vytrvalosti, síle a rychlosti. „Věřím, že právě díky silné motivaci a týmovému duchu jsme dokázali udržet čas maratonu pod 3 hodiny a zvítězit. Nejdůležitější je ale podpora těch, kteří naši pomoc opravdu potřebují,“ říká Martin Kosobud, výkonný ředitel ČSOB Private Banking.

Vedle částky za uběhnuté kilometry (447 300 Kč) přispívali i neběžící zaměstnanci ČSOB prostřednictvím DMS. Osobním darem přispěl i generální ředitel ČSOB Pavel Kavánek. Ten se rozhodl o deset procent navýšit částku vybranou od zaměstnanců. Zatím se podařilo nashromáždit 89 494 korun, sbírka potrvá do konce května a výtěžek půjde nad rámec vyběhaných peněz do NF Klíček.

Pracovníkům banky se podařilo v rámci projektu Běžci dobré vůle nejen upozornit na problémy mladých lidí se zdravotním postižením nebo sociálním znevýhodněním, ale svým výkonem navíc reálně zlepšit kvalitu jejich života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Střechu s rakovinotvorným azbestem u nás mají tisíce rodinných domů

16:05 Ombudsman: Střechu s rakovinotvorným azbestem u nás mají tisíce rodinných domů

Kdysi oblíbený nehořlavý materiál se změnil ve strašáka majitelů tisícovek stárnoucích domů ze 70. a…