Zásluhou Lesů ČR se otevřela nová paraZOO ve středočeské Vlašimi

13.06.2012 15:49

Lesy ČR se významně zasloužily o to, že v Podblanickém ekocentru ve středočeském městě Vlašim, v okrese Benešov, mohla být po několikaměsíční rekonstrukci znovu otevřena expozice Záchranné stanice pro živočichy ČSOP Vlašim.

Zásluhou Lesů ČR se otevřela nová paraZOO ve středočeské Vlašimi
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Lesy ČR s Českým svazem ochránců přírody dlouhodobě spolupracují. Lesy ČR tuto rekonstrukci podpořily v rámci společného programu Podpora Národní sítě záchranných stanic.

V expozici jsou chována zvířata z přírody České republiky, která pro trvalé následky jejich zranění není možné vypustit zpět do přírody. A právě tento fakt vystihuje její nový název - paraZOO. V paraZOO se veřejnost může seznámit s příběhy zde chovaných zvířat, nebo se dozvědět, jak lze zraněním zvířat předcházet. Zrekonstruovaný areál je však ideální i pro klasickou odpočinkovou vycházku.

Od roku 1994 v místě sídlila celá záchranná stanice. Díky výstavbě nového léčebného areálu nedaleko obce Pavlovice v letech 2010 a 2011 došlo k oddělení léčebné části stanice a zahrada byla zrekonstruována k ryze expozičním účelům. Vyrostly zde nové, zajímavěji řešené voliéry. Výběh pro vydru návštěvníkům nabízí i pohled pod vodní hladinu. Celou expozici je možné si ve zrekonstruovaných prostorách prohlédnout i bez průvodce.

Otevírací doba v paraZOO:

duben až říjen: Út - Ne 10:00 – 18:00 h
listopad, prosinec, březen: Út - Ne 10:00 - 16:00 h
leden, únor - zavřeno

Více informací lze vyhledat na internetové adrese www.pomoczviratum.cz .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ceny průmyslových výrobců v dubnu meziročně vzrostly

13:21 ČSÚ: Ceny průmyslových výrobců v dubnu meziročně vzrostly

Meziměsíčně ceny zemědělských výrobců klesly o 3,5 % a meziročně byly nižší o 13,4 %. Ceny průmyslov…