Zástupci OSPO a společnosti Ahold se dohodli na navýšení mezd

09.12.2016 15:31

Mzdy v obchodech Albert na provozních pozicích se v roce 2017 zvýší v průměru o 8,5 procenta. Dohodli se na tom dnes představitelé Odborového svazu pracovníků obchodu (OSPO) společně se zástupci obchodního řetězce Albert. Součástí podepsané dohody je také jednorázová odměna pro zaměstnance na provozních pozicích, kterou dostanou ještě v předvánočním období.

Zástupci OSPO a společnosti Ahold se dohodli na navýšení mezd
Foto: ospo.cz
Popisek: Odborový svaz pracovníků obchodu - logo

Každý z provozních pracovníků v obchodech si polepší od ledna příštího roku minimálně o 5 procent. Další navýšení bude závislé na výsledku ročního hodnocení. V průměru se tak základní mzdy provozních zaměstnanců prodejen zvýší o 8,5 procenta. Obě strany se také zabývaly dalšími podněty ze strany odborových organizací a uzavřely také otázku odměňování v roce 2016. Na základě dnešní dohody bude zaměstnancům na provozních pozicích vyplacena dodatečná odměna. Celková výše odměny tak dosáhne 1000 korun pro každého provozního zaměstnance.

„Díky velkému tlaku odborových organizací a podpoře předsedy ČMKOS Josefa Středuly a také premiéra Bohuslava Sobotky se změnil postoj společnosti Ahold a dosáhli jsme společné dohody. Jsme tomu velmi rádi. Předpokládám, že v příštím období budeme pokračovat ve standardním sociálním dialogu,“ říká Renáta Burianová, předsedkyně Odborového svazu pracovníků obchodu.

„Uzavřená dohoda vychází z našeho plánu na zlepšení odměňování provozních zaměstnanců v našich obchodech pro následující období. Jsem skutečně rád, že nyní můžeme na základě uzavřené dohody začít plánovat změny v odměňování provozních pracovníků v obchodech a již brzy jim budeme moci oznámit, co tato dohoda bude znamenat osobně pro jednotlivce. Pevně věřím, že je to pro všechny dobrá zpráva,“ říká Jesper Lauridsen, generální ředitel společnosti Ahold ČR.

Zástupci zaměstnavatele společně s odborovými organizacemi se také shodli na znění kolektivní smlouvy pro období 2017–2019. Smlouva bude v nejbližších dnech podepsána.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…