Země živitelka z pohledu ČOI – přes 85 % prodejců porušilo zákon

03.09.2022 22:30 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny uskutečnila mimořádnou kontrolní akci na výstavě Země živitelka 2022. Celkem provedla 14 kontrol, porušení zákonů zjistila v 12 případech.

Země živitelka z pohledu ČOI – přes 85 % prodejců porušilo zákon
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny uskutečnila mimořádnou kontrolní akci na výstavě Země živitelka 2022, která probíhala v období od 25. do 30. srpna 2022. V průběhu konání provedla celkem 14 kontrol, které byly zaměřené na stánkový prodej spotřebního zboží, občerstvení včetně kontrol technických požadavků na výrobky. Závady zjistila v 12 případech.

Nejčastější porušení právních předpisů bylo v oblasti informačních povinností, kdy prodejce neinformoval spotřebitele o ceně prodávaných výrobků.

„Zjištěné nedostatky byly inspektory v rámci šesti ukončených kontrol řešeny formou příkazu na místě pokutami ve výši 5 500 korun. V šesti případech bylo zjištěno důvodné podezření porušení povinností v oblasti technických požadavků na výrobky. Tyto kontroly nadále pokračují z důvodu zjištění celkového skutkového stavu. Mezi kontrolované výrobky patří respirátory, elektrokola, dobíjecí ruční svítilna, hračka a přístroj pro masáž nohou. Probíhající výrobkové kontroly budou v případě potvrzení podezření z porušení zákonných povinností řešeny ve správním řízení uložením sankce,“ říká k výsledkům mimořádné kontrolní akce ředitelka inspektorátu Martina Střihavková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…